Polițiștii de frontieră de la Punctul de Trecere de Frontieră Jimbolia au depistat ieri seară, 1380 de pachete de ţigări, aduse ilegal din Serbia. Cantitatea de țigări, ascunsă  într-un autoturism a fost descoperită cu ajutorul câinelui specializat în detectarea tutunului.

Autorul infracțiunii este un cetățean român, care a ascuns marfa în capitonajul celor patru portiere, aripile interioare spate, bordul şi în rezervorul de combustibil a mijlocului de transport. În urma controlului efectuat de către polițiști, cu inspectorii vamali şi cu ajutorul câinelui “Obena” (specializat în detectarea tutunului), asupra autoturismului s-au descoperit ascunse şi nedeclarate țigările cu timbru Serbia, diferite mărci “Fast”, “LM” şi “Winston blue”, care au fost ridicate în vederea confiscării de către inspectorii vamali.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întocmirii actelor premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar inspectorii vamali au aplicat o amendă contravenţională în valoare de 5.000 lei, precum şi indisponibilizarea autoturismului în cauză.

Leave a reply