Copiii de la Muncitorul Reşiţa ,,dau lovitura” la ,,Grassroots Day Reşiţa” 2014

Copiii de la Muncitorul Reşiţa ,,dau lovitura” la ,,Grassroots Day Reşiţa” 2014

poze 227,,UEFA Grassroots Day” sau pe româneşte ,,Ziua fofbalului de bază” declarată de către preşedintele UEFA Michel Platini, Asociaţia Judeţeană de Fotbal Caraş-Severin, a organizat în 21 mai 2014 la baza sportiva din Valea Domanului – ,,Mircea Chivu” pe teren sintetic o interesantă competiţie fotbalistică destinată copiilor de 10-12 ani, copii născuţi 2002, 2003, 2004. Competiţia a cuprins o serie de activităţi individuale (lovituri la bară, jonglerii cu mingea, lovituri de pedeapsă) dar şi de echipă (ştafetă cu mingea la picior şi turneu de fotbal), coordonaturul delegat de AJF CS, Florin-Nicuşor Ştiube fiind asistat îndeaproape de însuşi Preşedintele AJFCS, Viorel Lolea.

Vremea frumoasă a adus la startul competiţiei trei echipe din Reşiţa, CSMŞcolar, Muncitorul, Gloria, o echipă din Bocşa şi o echipă din Berzovia. Programul a început cu o scurtă prezentare a competiţiei de către coordonatorul acesteia Florin-Nicuşor Ştiube, cu prezentarea regulamentului, copiilor şi antrenorilor acestora, cu tragerea la sorţi şi delegările jucătorilor echipelor pentru probele individuale. Startul competiţiei propriuzise, a debutat cu proba de ştafetă de conducere cu piciorul a mingii, în urma căreia s-a impus CSMŞcolar Reşiţa. A urmat proba jongleriilor cu mingea,unde s-a impus detaşat cu peste 200 jonglerii, jucătorul Mario Terfeloagă, de la CSMŞcolar Reşiţa. A treia probă a fost executarea loviturilor de lovire a barelor porţii, unde s-a impus după o luptă frumoasă goalkeeperul formaţiei AS Metalul Bocşa, Robert Totoşi. Meciurile de minifotbal s-au desfăşurat în sistem fiecare cu fiecare, astfel că în finala competiţiei au ajuns echipele CSM Şcolar Reşiţa şi Muncitorul Reşiţa. Un meci cu multe faze spectaculoase, cu execuţii de clasă ale micuţilor cambatanţi ai celor două echipe, cu un singur gol din pacate. Un 1-0 suficient pentru puştii de la Muncitorul Reşiţa să-si adjudece competiţia. Au fost premiate toate echipele participante cu mingi şi diplome, câştigătorii probelor individuale, cu câte un tricou purtând sigla Federaţiei Române de Fotbal şi o diplomă.

Cele două finaliste au fost premiate cu tricouri de campioni şi vicecampioni cu sigla federaţiei, premierea fiind făcută de Viorel Lolea, Preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Caraş-Severin. Mai bine de patru ore de spectacol fotbalistic oferit de micuţii participanţi care merită felicitaţi. Felicitări şi organizatorilor, AJFCS !!! ,,Nu ne oprim aici cu organizarea de astfel de evenimente. Pregătim şi alte surprize curând. Vrem să aducem copiii la stadioane, la mişcare, fiindcă mişcarea e sănătate” a încheiat Viorel Lolea.

Dan-Alioşa Ulici

CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (1)
Disqus ( )