Home / Banat / În 2015 vor începe lucrările la subpasajul ‘Elysees’ din Piaţa Operei

În 2015 vor începe lucrările la subpasajul ‘Elysees’ din Piaţa Operei

timisoara_piata_opereiLucrările la subpasajul ‘Elysees’ din Piaţa Operei din Timişoara vor începe anul viitor, după finalizarea reabilitării centrului istoric.

Primarului Timişoarei, Nicolae Robu, a declarat că lucrarea va fi una destul de facilă, deoarece există deja un subteran, iar constructorii vor trebui să mai adâncească pasajul cu circa un metru. În pasaj se va putea intra de pe bulevardul Republicii, la intersecţia cu strada Paris şi de pe strada Sfântul Ioan.

Costurile finale ale investiţiei vor  fi în jur de şase milioane de euro, la care se adaugă costurile studiului de trafic în valoare de 15.000 de euro. ‘Vor urma săpături pe străzile adiacente, dar sunt lucrări minore. Acolo nu avem intersecţii de magistrale, de utilităţi de anvergura celor de la Podul Michelangelo. Asumăm pe venituri proprii şi acest proiect, alături de pasajul Jiul şi de un pod. Un pod nu costă mai mult de cinci milioane de euro, după cum spun specialiştii’, a declarat astăzi, Nicolae Robu.

Primarul Timişoarei îşi doreşte pasajul asemănător cu cel parizian de pe Champs Elysees, în perspectiva posibilităţii ca Timişoara să devină Capitală Culturală Europeană în 2021. ‘Am văzut ceva asemănător în Paris, pe Champs Elysees, unde există un astfel de pasaj, cu o lungime a pantei de coborâre pe o porţiune de circa 60 de metri. La noi, ar fi această pantă de vreo 80 de metri, iar în subteran se va amenaja şi o parcare. Acest pasaj va fi destinat traficului auto uşor şi vom putea închide inelul 1 rutier al oraşului, care ar permite fluidizarea circulaţiei în centrul Timişoarei’, a declarat Nicolae Robu.

În prezent proiectul se află în faza studiului de fezabilitate şi a elaborării proiectului tehnic.

About admin

Check Also

Prime Web Sites That Write Essays For You

Follow the steps we recommended above, and one of the best essay writing service evaluation …

Lasă un răspuns