Arhivă

Retehnologizarea sistemului hidroenergetic de pe Barzava Superioară premiată la Romanian Energy Awards

Romanian-Energy-AwardsRetehnologizarea sistemului hidroenergetic de pe Bârzava Superioară a fost premiată la Romanian Energy Awards, pentru cel mai bun proiect de energie regenerabilă al anului 2013. Cea de-a treia ediție a prestigioasei gale Romanian Energy Awards a adus Grupului CEZ în România recunoașterea națională pentru calitatea si anvergura proiectului de retehnologizare a sistemului hidroenergetic din proprietatea CEZ din județul Caras Severin.

Gala Romanian Energy Awards recunoaște succesul extraordinar al firmelor si personalităților în proiecte speciale sau arii de afaceri, precum si implicarea in dezvoltarea climatului de afaceri al ţării. La data de 09 iulie 2012, TMK Hydroenergy Power, parte a Grupului CEZ in România, a demarat proiectul de retehnologizare a sistemului hidroenergetic de pe Bârzava Superioară. Noile echipamente montate în cele 4 microhidrocentrale (Grebla, Crainicel I, Crainicel II si Breazova) îndeplinesc criterii înalte de performanţă si includ turbine, generatoare, module GIS si transformatoare, celulele electrice si dulapuri de automatizare, echipamente automate de curățare a apei, fiind produse de companii cu experienta în domeniu din Germania, Italia, Cehia si Norvergia.

De asemenea, antreprenorul general al lucrării a colaborat pe tot parcursul proiectului cu firme romanești, sprijinind dezvoltarea mediului economic autohton. Totodată, unul dintre avantajele majore pentru comunitate aduse de retehnologizare este realizarea racordării directe la Sistemul Energetic Național a satelor Brebu Nou si Gărâna, precum si alimentarea de rezerva pentru zona Valiug – Muntele Semenic.

In urma punerii in funcțiune a noilor echipamente, randamentul producției de energie hidro  a crescut cu aproximativ 20%, iar nivelul de protecție a mediului a fost îmbunătățit. Napoleon Buică, Managerul tehnic al TMK Hydroenergy Power, parte a Grupului CEZ in Romania, a dedicat premiul angajaților si partenerilor sai din proiect: „Modernizarea sistemului hidroenergetic este o dorinta devenita realitate pentru intreaga echipa a companiei si o etapa esentiala in istoria sistemului. Le mulțumesc angajaților care și-au depășit propriile limite si s-au dedicat atingerii obiectivelor propuse si partenerilor noștri care au depus toate eforturile pentru finalizarea lucrărilor la termenul și in parametrii vizați.”

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?
Related Posts