Home / Banat / Vreţi să deveniţi mămici? 30 de ani, ar fi vârsta limită

Vreţi să deveniţi mămici? 30 de ani, ar fi vârsta limită

parinti si copiiFemeile care îşi doresc să devină mămici, sau cele care amână acest moment, din cauza altor motive, trebuie să ştie că bagajul genetic din interiorul ovarelor trebuie folosit la maximum până la vârsta de 30 de ani. Acesta se epuizează în timp.

Medicii specialiști au descoperit că rezerva ovariană este determinata genetic, odată consumată, nu se reface si trecerea timpului scade șansele de a da naștere unui bebeluș. Dușa 27 de ani, este indicat să se evalueze rezerva ovariană care este în organism. Evaluarea se poate face printr-un test de sânge și o ecografie endo-vaginală, în zilele doi – trei ale ciclului. După 35 de ani, cinci cicluri din cele 12 anuale sunt anovulatorii. Așadar, sarcina nu poate apărea. Şi aceasta fără ca pacienta să sufere de vreo afecțiune.

La 40 de ani însa, 80% din materialul genetic feminin prezintă mutații genetice, care împiedică apariția unei sarcini. La bărbați, materialul genetic nou se produce la doua luni.

About editor editor

Check Also

SC Vasi Eco Perfect Clean DDD S.R.L, înființată în anul 2000, în localitatea Marga, județul Caraș-Severin activează îndomeniul serviciilor de deratizare, dezinsecție și dezinfecție.

SC Vasi Eco Perfect Clean DDD S.R.L, înființată în anul 2000, în localitatea Marga, județul …

Lasă un răspuns