bani2,,Firmele mici şi mijlocii care creează locuri de muncă vor beneficia din luna iulie de subvenții la angajarea tinerilor. Este vorba de  900 de lei pentru un absolvent de liceu şi de 1.300 de lei pentru unul cu facultate, pentru o perioadă de 6-12 luni,, a declarat astăzi, ministrul pentru IMM-uri, Florin Jianu.

„Lipsa de finanţare şi capacitatea redusă a IMM-urilor de capitalizare face dificilă crearea de noi locuri de muncă la nivelul firmelor mici şi mijlocii. De aceea, în 2014, începând difin luna iulie am creat o schemă de subvenţii pentru încurajarea creării de noi locuri de muncă pentru care am reuşit să atragem finanţare europeană în valoare de 40 de milioane de euro. Astfel, pentru cei care angajează absolvenţi de liceu vor primi subvenţii de 900 de lei pe loc de muncă, iar pentru absolvenţii de facultate de 1.300 de lei, pe o perioadă 6-12 luni, cu obligativitatea să menţină locurile de muncă în acest interval”, a spus Jianu citat de Mediafax.

La nivelul departamentului pentru IMM-uri, turism şi mediul de afaceri există în derulare mai multe programe de finanțare şi de susținere a activității firmelor mici şi mijlocii, de cel mai mare succes bucurându-se, potrivit lui Jianu, schema de ajutor de minimis şi cea privind tinerii debutanți.

 

 

Leave a reply