fonduri-europeneMinisterul Agriculturii din România a contractat toate fondurile europene destinate agriculturii în ceea ce privește componenta de dezvoltare rurală, valoarea acestora cifrându-se la 10,2 miliarde de euro, a declarat astăzi, ministrul de resort, Daniel Constantin.

‘Anul 2013 a fost anul în care absorbția fondurilor europene chiar s-a simțit în România. Astăzi, în România, Ministerul Agriculturii a contractat toate fondurile pe care le aveam pe ‘Dezvoltare rurală’. Zece miliarde de euro sunt contractate şi vor ajunge în investiții în agricultură. Numai în judeţul Hunedoara, 116 milioane de euro au intrat şi vor intra, în perioada următoare, în agricultura din judeţ’, a spus ministrul Daniel Constantin. Potrivit acestuia, din cele 10,2 miliarde de euro, circa 70% reprezintă investiţii în proiecte deja implementate, diferența de bani urmând să fie utilizată până la sfârșitul anului 2015 în alte proiecte de agricultură.

Oficialul guvernamental a explicat că agricultura reprezintă un domeniu de creștere economică în care pot fi dezvoltate foarte multe locuri de muncă. Astfel, la nivel național, în perioada 2007-2013 aproape 10.000 de tineri au beneficiat de fonduri pentru deschiderea unei afaceri în agricultură. ‘Alţi 7.000 de tineri vor putea să înceapă o afacere în agricultură, în anii care vor urma’, a adăugat pentru Agerpres, Constantin.

Ministrul Agriculturii a exemplificat şi cu situaţia din judeţul Hunedoara, unde 312 tineri au beneficiat de fonduri europene pentru a-şi dezvolta o afacere în domeniul agriculturii, alte 400 de locuri de muncă rezultând din proiecte cu specific non-agricol, turistice.’Pentru exerciţiul financiar următor, pe care îl începem chiar săptămâna viitoare, pe 20 mai avem prima sesiune de primiri de proiecte, avem împreună: plăţi directe, dezvoltare rurală, aproape 20 de miliarde de euro. De asta, agricultura reprezintă un sector în care putem avea şi creştere, dar să şi creăm foarte multe locuri de muncă’, a conchis ministrul Daniel Constantin.

Sursa foto: www.cronicadeiasi.ro

Leave a reply