Prima Pagina / Banat / Ziua Europei, marcată la Timişoara de Filarmonica Banatul

Ziua Europei, marcată la Timişoara de Filarmonica Banatul

filarmonica-banatul-timisoaraZiua Europei va fi marcată în acest an de Filarmonica Banatul, printr-un şir de evenimente muzicale.Acestea se vor desfăşura în Sala Capitol, la Penitenciar şi în Grădina Capitol a Filarmonicii din Timişoara.

Primul concert a avut loc ieri, seară când Orchestra de Suflători a Filarmonicii Banatul, dirijată de Aurel Manciu, a interpretat muzică din filme şi musicaluri pe scena Sălii Capitol. Astăzi, tot pe această scenă se va desfăşura concertul extraordinar ‘Din şi spre Europa’, în care protagonist va fi redutabilul ansamblu de muzică contemporană Trio Contraste, alături de Orchestra Simfonică a Filarmonicii Banatul, sub bagheta dirijorală a maestrului Theo Wolters.

Sâmbătă seara va fi reluat concertul cu muzică din filme şi musicaluri, la Penitenciarul Timişoara, iar melomanii vor putea asculta alături de deţinuţi extrase din coloanele sonore ale unor filme de succes cum ar fi ‘Războiul Stelelor’, ‘Vrăjitorul din Oz’, ‘Piraţii din Caraibe’ şi alte piese muzicale de succes. Cu acest prilej va fi prezentat şi portretul compozitorului Andrew Loyd Webber.

Duminică, de la ora 20.30, va avea loc un eveniment îndelung aşteptat de timişoreni, redeschiderea Grădinii Capitol, unde se va desfăşura concertul ‘Timişoara valsează’, susţinut de Orchestra Simfonică a Filarmonicii Banatul. AGERPRES

Sursa foto: www.pressalert.ro

About editor editor

Lasă un răspuns