Oraşele Nădlac şi Pecica vor beneficia de o investiţie importantă privind extinderea reţelelor de apă potabilă şi de canalizare.Investiţia face parte din proiectul intitulat ‘Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Arad’, proiect implementat pe teritoriul a 13 unităţi administrativ-teritoriale ale judeţului.

Oraşul Nădlac

Investiţia, în oraşul Nădlac, constă în extinderea reţelelor de apă potabilă cu 4,9 kilometri, extinderea reţelei de canalizare cu 40 de kilometri şi construirea a două staţii de pompare a apei uzate menajere.Vasile Ciceac, primarul din Nădlac, şi-a exprimat satisfacţia că oraşul va avea, după finalizarea investiţiei, o infrastructură modernă, de nivel european.

‘După finalizarea acestor investiţii, oraşul Nădlac va beneficia de o infrastructură de nivel european. Lucrările sunt în grafic, ceea ce ne dă garanţia că în primăvara anului viitor întreaga lucrare va fi finalizată’, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu.

Oraşul Pecica

Principalele obiective care vor fi realizate în oraşul Pecica sunt introducerea reţelelor de apă şi canalizare, astfel locuitorii oraşului vor beneficia de o reţea nouă de apă în lungime totală de 23 km şi de înca 40 de km de reţea de canalizare menajeră.

‘Ne aflăm pe şantierul staţiei de epurare a oraşului Pecica, care va deservi 15.000 de locuitori din această zonă. Valoarea lucrării este de peste 15 milioane de lei, finanţarea fiind făcută din fonduri de la Uniunea Europeană, cofinanţarea de 2% din valoarea totală a lucrării fiind asigurată de către CJ Arad. După cum s-a putut constata, lucrările sunt în grafic şi sunt convins că firma care construieşte această staţie de epurare modernă, care îndeplineşte toţi parametrii ceruţi de UE, va finaliza la termen lucrările’, a declarat Nicolae Ioţcu.

Termenul de predare a staţiei de epurare este luna martie 2015. Montajul de echipamente va începe în luna septembrie a acestui an, iar până la începutul anului viitor urmează să fie făcute inclusiv probele aferente.

‘Noua staţie de epurare va fi una dintre cele mai mari investiţii realizate în oraşul Pecica în ultimii 30 de ani. La finalul acestor investiţii, vom avea apă potabilă curentă în 90% din oraş, respectiv canalizare în peste 80%. Preconizăm ca până în anul 2016,în oraş să avem reţele de apă potabilă şi canalizare în proporţie de 100%’, a spus edilul-şef al oraşului Pecica.

Valoarea totală a proiectului, derulat de Consiliul Judeţean Arad prin accesarea de fonduri europene nerambursabile, este de 577.492.535 lei, din care 2% reprezintă contribuţia administraţiei judeţene.

AGERPRES

Leave a reply