Arhivă

Un proiect de vis – o gură de aer proaspăt pentru turismul din Caraş-Severin

Parc-acvaticDupă ani de dispute, ani de paragină şi de delăsare din partea autorităților, vis-a-vis de dezvoltarea zonei turistice Semenic, la Reşiţa a fost prezentat ieri Studiul cu privire la acest subiect.  Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin Sorin Frunzăverde a declarat în cadrul întâlnirii de ieri:. ”Am gândit noi acest proiect deoarece în zonă nu există întreprinzători particulari care să dorească aşa ceva şi să dispună şi de fondurile necesare”.

Proiectul în valoare de peste 50 de milioane de lei,  are în structura sa două zone de ski, un centru de agrement şi sport nautic, un parc acvatic, un centru hipic, unul pentru spectacole în aer liber şi un sat de vacanţă. Vizionarii proiectului au prevăzut şi mașini de bătut zăpada, telescaune, instalații pentru zăpadă artificială, sisteme de ticketing, zone de servicii şi terenuri de joacă.

O altă noutate este şi înființarea unei instalații de tip telegondolă care să fie dotată şi cu suporturi pentru biciclete, astfel încât vara, pârtiile de schi să poată fi utilizate pentru montan-biking. Sala de spectacole în aer liber va putea fi folosită pentru cele 3 mari festivaluri de la Gărâna- de jazz, folk şi rock. După ce banii vor fi virați lucrările propriu-zise ar putea dura doi ani de zile, a mai declarat Sorin Frunzăverde.

Acum rămâne de văzut dacă proiectul de vis nu va rămâne doar un vis frumos sau rămânem ancorați în coşmarul realităţii.

3 comments
Faci un comentariu sau dai un răspuns?
Related Posts