Home / Banat / Cătălincescu Bianca, o tânără de la Făget cântă şi încântă…

Cătălincescu Bianca, o tânără de la Făget cântă şi încântă…

b2Născută la Făget în Banatul de pustă, în 16 iunie 1991, Bianca se apucă să interpreteze muzică pupulară pebtru că în casă ei se ascultă foarte multă muzică populară. ,,Acultam de mică muzică populară deoarece parinţii mei îndrăgeau şi îndrăgesc muzica populară şi treptat am ajuns să o îndrăgesc şi eu. Il moştenesc pe tatăl meu, pe bunica din partea mamei şi o mătuşă, dar din păcate nici unul nu a profesat. De mică mergeam la petreceri cu mare drag, când ştiam că o sa fie muzică populară”. Debutează în muzică destul de târziu, în toamna lui 2010, iar de Crăciun a fost solicitată să cânte la ,,Balul dubaşilor”, bal care se organizează în fiecare an în satul Răchita, unde consideră interpreta că s-a produs de fapt debutul ei în faţa publicului spectator. Bianca şi-a dorit încă de la debut să ajungă la inima şi sufletul publicului cunoscător de muzică de calitate. Bianca a fost mereu strunită de la spate de matuşa ei, Taraciuc Lelica, o acordeonistă cu studii de specialitate la Şcoala Populară de Artă din Lugoj, mătuşă care a fost şi ,,orchestra” împreună cu un saxafonist la debutul Biancăi.

Bianca se înscrie şi ea la Şcoala Populară de Artă, la canto popular unde o are ca mentor pe doamna Claudia Galea. Cântă folclor autentic din zona Banatului de pustă dar nu se rezumă doar la atât, Bianca abordează şi folclor din Maramureş, Bihor şi întreaga zonă a Olteniei, de fapt, muzică pe care o cer ,,devoratorii” de folclor. Şi o face atât de bine, încât la un moment dat o consăteancă glumea şi spunea că Biancă e maramureşancă după cât de bine cântă muzica acelei zone. O fată foarte frumoasă, Bianca se ruşinează ca o adolescentă când vede obiectivul aparatului de fotografiat. Mai bine să o pui să-ţi cânte decât să o rogi să stea pentru o fotografie… Este des solicitată la diferitele evenimente organizate la Răchita, domuciliul ei actual, unde Bianca şi-a deschis o micuţă afacere. ,,De foarte multe ori, ajung dimineaţa de la diferite evenimente unde sunt solicitată să cânt, îmi fac un duş şi intru după pult în magazin”.

O mare admiratoare a Mirelei Petrean, soarta i-a surâs şi aşa a avut ocazia să cânte la un eveniment pe aceeaşi scenă, unde a cântat în deschiderea programului lui Puiu Codreanu. Şi-ar dori tare mult să poată cânta odată cu Nicoleta Voica si cu Dumitru Teleagă. Este foarte mândră de cele câteva costume populare din zona Banatului de pustă pe care le-a achiziţionat de la bătrâne din satele din zona Lugojului. Speră ca în toamna acestui an să reuşească şi să scoată pe piaţă şi primul ei album muzical. Mult succes Bianca şi-o să stăm cu ochii pe tine !

Foto: facebook interpretă
Dan-Alioşa Ulici

About dan aliosa

Check Also

Anunți Primăria Reșița privind plata taxei anuale a locurilor de parcare domiciliu/reşedinţă

                                                             ROMANIA                                                                                                                                    JUDETUL CARAS-SEVERIN                                                           MUNICIPIUL   RESITA            DIRECTIA …

5 comments

Lasă un răspuns