Situatia este monitorizată în urma precipitaţiilor

Situatia este monitorizată în urma precipitaţiilor

inundatii valiug (5)Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin a fost întrunit la sediul Instituţiei Prefectului pentru a analiza starea judeţului, în urma precipitaţiilor căzute pe parcursul nopţii trecute.

Pe parcursul sedinţei s-a arătat că, pe teritoriul judeţului Caraş-Severin, nu au fost atinse cantităţile de precipitaţii prognozate in urma avertizărilor de cod galben şi portocaliu. Având în vedere încărcătura mare cu apă a solului, riscul înregistrării unor creşteri de debite rămâne mare,cotele de atenţie fiind depășite pe cursurile de apă Goleţ (+3cm), Pecinişca (+38cm) ,Belareca (+18cm) şi  pe pârâul Prigor.

Astfel, la nivelul localităților se recomandă monitorizarea permanentă a cursurilor de apă, a podeţelor şi subtraversărilor,a zonelor vulnerabile de la nivelul localităţilor ,mobilizarea Serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă şi menţinerea permanentă a legăturii cu Comandamentul Operaţional Judeţean.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) ‘Semenic’ al judeţului Caraş-Severin au transmis mesaje de înştiinţare/avertizare către toate primăriile şi s-a cerut instituirea serviciului de permanenţă în vederea asigurării unui flux informaţional eficient.

Angajaţi ISU  împreună cu membrii ai SVSU Bocşa s-au deplasat în cartierul Măgura, pentru a analiza situaţia şi pentru a inventaria locuinţele cu risc în cazul unor inundaţii. Cu această ocazie s-au luat măsuri de prevenire, în zonele critice, înălţându-se malul pârâului care traversează cartierul, cu saci de nisip. AGERPRES

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )