,,Rusia  vrea sa lanseze „al treilea război mondial”  a fost declarația de astăzi a premierului interimar ucrainean Arseni Iatseniuk, acesta susținând insurecția separatistă din estul Ucrainei, și îndemnând comunitatea internațională  să se unească împotriva agresiunii rusești”, relatează AFP, citată de Mediafax.

„Tentativele de agresiune ale armatei rusești asupra teritoriului Ucrainei vor conduce la un conflict pe teritoriul Europei. Lumea nu a uitat al Doilea Război Mondial, iar Rusia vrea să lanseze al treilea război mondial”, a declarat Iateniuk într-o ședință de Guvern. „Susținerea pe care Rusia o acorda teroriștilor în Ucraina constituie o crimă internațională, iar noi îndemnăm comunitatea internațională să se unească împotriva agresiunii rusești”, a mai spus premierul interimar ucrainean.

Tot astăzi un elicopter al armatei ucrainene a fost lovit  de o rachetă în timp ce staționa pe aerodromul Kramtorsk, în estul separatist al țării, iar pilotul a fost rănit, au anunțat autoritățile ucrainene, citate de Mediafax

Leave a reply