Inginerul Stefan Pârvulescu, personalitate în lumea agriculturii Banatului Montan, specialist în legumicultură, a încetat din viață  joi, 24.04.2014

ȘTEFAN PÂRVULESCU

–          Născut în 25 XII 1948 in comuna Nădrag, judetul Timiș

–          În anul 1971 obține diploma de inginer horticol la Facultatea de Horticultura din Iasi

–          În perioada 1972-1976 este încadrat ca șef de fermă legumicolă la C.A.P. Sacu

Având rezultate remarcabile în producție , a fost promovat în anul 1976, la Întreprinderea de Legume si Fructe Caras-Severin în funcția de sef de fermă sere Caransebeș.

De pe această importantă funcție, în perioada 1980-1981, urmează o specializare în legumicultură și marketingul produselor agricole în SUA. Desfășoară apoi activități de specialitate în cadrul Consiliului Județean Caraș-Severin.

În perioada 1987-1999, ca specialist în horticultură, coordonează activitatea de producere a legumelor în Caraș-Severin ca angajat al Directiei Agricole Județene.

Odată cu înființarea Consultantei Agricole , în anul 1999, Ștefan Pârvulescu devine șef de serviciu în cadrul Oficiului Judetean de Consultantă Agricolă, iar în perioada 2001-2005 a fost numit director executiv al institutiei.

   După 2005 până în 2009 și-a continuat activitatea de consultant agricol în cadrul aceleiași instituții în anul 2009 fiind numit Director adjunct al Direcției pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală. Revine în același an înapoi in cadrul O.J.C.A. devenit din anul 2009 Camera Agricolă a județului Caraș-Severin, până în anul 2013 când s-a pensionat, dar si după pensionare, ca expert în cultivarea și valorificarea legumelor.

Ștefan Pârvulescu a fost lector la toate cursurile de legumicultură, a întocmit proiecte pentru mai bine de 100 de agricultori din județ, a organizat loturi demonstrative , a sprijinit legumicultorii cu cele mai competente sfaturi practice la întâlniri directe si pe calea undelor herțiene.

Pe timpul mandatului său de director la Consultanța Agricolă, a început realizarea emisiunii duminicale de învățăminte agricole ” Roadele pământului” care se difuzează și în prezent. Exemplu de modestie, altruism, autor a sute de articole de specialitate si consultant agricol de exceptie, Ștefan Pârvulescu lasă scrisă o importantă pagină de consultantă agricolă pentru agricultorii caraseni si nu numai.

Dumnezeu Să Îl Odihnească!

Leave a reply