Home / Banat / Programele ANL, promovate la târgul imobiliar tIMOn

Programele ANL, promovate la târgul imobiliar tIMOn

ANLAgenţia Naţională pentru Locuinţe participă de astăzi 24 aprilie, până duminică 27 aprilie, la ediţia de primăvară a Târgului Imobiliar Naţional tIMOn.

În cadrul târgului, ANL îşi propune să promoveze proiectele noi prin credit ipotecar din localitățile: Timişoara,  Alba Iulia, Ploieşti, Alexandria, Buşteni, Mangalia, Câmpina şi Braşov şi să prezinte oferta locuinţelor rămase libere care pot fi contractate prin acest program. Proiectele derulate de ANL vizează atât construirea de locuințe prin programe guvernamentale, cu finanțare de la bugetul de stat, (ex.: locuinţe pentru tineri destinate închirierii, locuinţe pentru medici rezidenți), cât şi dezvoltarea de ansambluri rezidenţiale prin credit ipotecar. Programele derulate de ANL contribuie la concretizarea măsurilor guvernamentale pentru relansarea pieţei construcţiilor de locuinţe, pentru reluarea creditării și pentru stimularea achiziţionării de locuinţe.

Până în prezent, prin ANL au fost finalizate 34.324 de locuinţe la nivel naţional, dintre care 31.124 sunt locuinţe destinate tinerilor, iar 3.200 au fost construite prin credit ipotecar.

În cadrul programului destinat tinerilor, o componentă importantă o constituie posibilitatea de vânzare a locuințelor către chiriași, după primul an de închiriere. În anul 2013, ANL a înregistrat o creştere a vânzărilor acestei categorii de unități locative cu 52,8% faţă de anul precedent, ajungându-se la un total de 732 de locuințe vândute foștilor chiriași. Creșterea a fost determinată de măsura guvernamentală de reducere a preţului acestor locuinţe (începând cu august 2013), coroborată cu acordarea garanţiilor de stat prin programul Prima casă și campania de informare a chiriaşilor despre posibilităţile de achiziţionare a locuinţelor.

About editor editor

Check Also

Cupa Golden Kids la handbal fete junioare III – ediție aniversară

Data de 11.01.2022 marchează ziua în care Asociația Club Sportiv Golden Kids Bocșa aniversează 5 …

Lasă un răspuns