poze 888Spectacol total la Gala Superkombat World Grand Prix, de la Sala Polivalentă din Reşiţa. La mai bine de o săptămână de la terminarea galei, ecourile încă persistă. Oraşul încă freamătă, locuitorii Reşiţei încă discută aprins despre disputele din ring, despre luptătorii români şi nu numai, despre organizatori şi organizare, despre trupele speciale de pază şi nu în ultimul rând despre superbele domnisoare de pe podium.
La Turneul categoriei semigrea (-85 kg) – Semifinala 1, tânărul Ciprian Şchiopu şi-a schimbat pumni cu polonezul Dawid Kasperski, polonezul câştigând lejer întâlnirea, dealtfel polonezul cu nume de antivirus câştigând în final şi piramida. La Super-fight – Categoria grea (+96 kg) Sebastian Ciobanu, alias ,,Fiul lui Dracula” a dat piept in ring cu Enver Slijvar din Slovenia, meciul destul de bun, animat în care cei doi protagonişti şi-au arătat clasa. O clasă în plus pentru Seba Ciobanu, care l-a scos din sărite pe sloven, acesta lovind cu capul şi primind avertisment. „Mi-a plăcut că publicul reşiţean a fost trup şi suflet alături de mine şi datorită lui am câştigat. Meciul a fost unul greu, pentru că adversarul m-a lovit cu capul şi am început să sângerez“ a mărturisit imediat după meci Sebastian Ciobanu.

poze 2085La Super-fight – Categoria grea (+96 kg), ieşeanul Cătălin Moroşanu l-a întâlnit în ring pe egipteanul Mohamed ,,Hulk” Abdel Karim. ,,Moro” s-a ţinut de cuvânt şi la bătut pe egiptean de ,,i-a sărit freza”. „Adversarul meu nu mai cădea la pumni, am vrut să-i dau câteva serii, dar mă aştepta cu genunchiul să mă contreze. Nu am lovit aşa cum am vrut, dar nu contează, l-am bătut! I-am mutat freza egipteanului. Ăştia să nu se pună cu românii, că românii sunt cei mai tari” mărturisea după gală Moro. Super încântat de publicul reşiţean care a umplut până la refuz Sala Polivalentă. ,,Trebuie să mulţumesc neapărat publicului reşiţean. Am avut o galerie nemaipomenită. Dacă aş avea o asemenea galerie cu mine peste tot aş câştiga toate meciurile“ a completat Moro. Un moment absolut amuzant s-a petrecut cănd Moro facea poze cu spectatorii. De el s-a apropiat conducătorul galeriei ,,Vulturii Semenicului”, Florin Boboiescu care-a dorit să-l felicite pentru victorie şi să-şi facă o fotografie cu acesta: ,,Stai, stai, cum tu eşti cu fular alb cu albastru şi alţii sunt cu roşu şi cu negru?” a întrebat nedumerit Cătălin Moroşanu. Când i s-a răspuns că roş-negrii sunt cei din galeria Guardia Rosso-Nera ai echipei de fotbal şi alb-albaştrii sunt Vulturii Semenicului ai echipelor de handbal, într-o moldovenească pură, dulce, ,,Văleu mamaaaa ce tare frate, am avut două galerii în sală” a exaltat Moro, bucurându-se efectiv cum numai el poate să o facă, stârnind ropote de aplauze de la cei prezenţi pe fază…

poze 799La Super-fight – Categoria grea (+96 kg) lugojeanul Raul Cătinaş alias ,,Raul din Banat” l-a întâlnit pe francezul Brice Guidon, asistat de la colţ de mult mai titratul Jerome Lebanner. Meciul a fost la discreţia bănăţeanului care la învins pe francez destul de repede printr-un KO la începutul rundei secunde. „Sunt bucuros că am câştigat şi că am putut să fac show aici la Reşiţa. Despre public, nu pot să spun decât că a fost extraordinar, aşa cum mă aşteptam, să am mulţi susţinători, eu fiind aproape de casă”, a mărturisit după meci Cătinaş. Gala de la Reşiţa a putut fi urmărită prin intermediul canalului Eurosport în peste 80 de ţări de pe Mapamond, promotorul Eduard Irimia căsătorindu-se la Reşiţa în preziua meciurilor şi decizând ca încasările de la Gală să fie donate cazurilor sociale din Reşiţa, precum şi Centrului Olimpic de Box. Între spectatori, pe lângă personalităţile politice locale, i-am remarcat pe Francisc Vaştag, vicepreşedintele Federaţiei Române de Box, pe Dorinel Munteanu, important finanţator la CSM Reşiţa, dar şi pe maestrul Aihan Omer, principalul băieţilor de la HC Caraş-Severin. Un rol important în organizarea acestui eveniment, primarul Reşiţei, Mihai Stepanescu, Primăria şi Consiliului Local Reşiţa. Bun aportul celor de la SWAT dar mai ales al băieţilor lui Matei Cristescu de la S.C. White Tiger Guard Protection S.R.L, tineri între 20 şi 30 de ani, prezenţi la marile evenimente din oraş, judeţ şi chiar de prin ţară. Despre frumoasele domnişoare ale Banatului, prezente la gală, numai lucruri faine, printre acestea am remarcat-o şi pe frumoasa handbalistă de la Universitatea Reşiţa, hunedoreanca Kinga Fazakaş.

La eveniment au participat persoane de toate vârstele, unii venind special pentru eveniment chiar din Austria de la sute de km. E cazul lui Marian si-al lui Remus, doi reşiţeni stabiliţi în Austria de ani buni: ,, N-am putut rata un astfel de eveniment. Suntem reşiţeni şi atunci când acasă la tine vine un Cătălin Moroşanu, un Jerome Lebanner, un Sebastian Ciobanu, un Raul Cătinaş, când ai ocazia poate ca odată în viaţă să-l vezi live la tine în oraş pe Cezar Gheorghe, un arbitru de K1 pe care-l vezi doar la televizor, merită sa faci cateva sute bune de km” mi-au mărturisit cei doi. Una peste alta, o mare victorie obţinută de Mihai Stepanescu pentru iubitorii K1 din Reşiţa şi nu numai…

Dan-Alioşa Ulici

Comments

Leave a reply