Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care călătoresc în Africa de Vest cu privire la epidemia de febră virală hemoragică (Ebola) înregistrată în unele state din această regiune, cu deosebire în Guineea-Conakry şi Liberia, unde s-au înregistrat până în prezent numeroase decese provocate de virusul Ebola.

Întrucât boala este contagioasă, ţările unde virusul a fost confirmat prin analize de laborator (Guineea-Conakry, Liberia), cele în care există cazuri suspecte, dar neconfirmate prin analize de laborator (Sierra Leone, Mali), precum şi celelalte state din vecinătatea focarului epidemic au dispus măsuri de prevenire şi au lansat campanii interne de informare a populaţiei. Este de reţinut că nu există nici vaccin, nici tratament specific împotriva virusului Ebola. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, majoritatea cazurilor de infestare cu acest virus se soldează cu decese, precizează MAE.

Ministerul Afacerilor Externe le recomandă cetăţenilor români să evite pe cât posibil călătoriile în zonele afectate de epidemie, iar celor aflaţi deja pe teritoriul acestor ţări să urmărească mesajele emise de autorităţile locale referitoare la conduita şi regulile de igienă recomandate şi să respecte aceste reguli. AGERPRES

Leave a reply