marius_cocioranAtletul Marius Cocioran, cel mai titrat mărșăluitor al Reșiței, a cucerit bronzul în proba de 20 km la Campionatele Balcanice, desfășurate recent  în Bulgaria.

După titlul naţional cucerit la Naţionalele de marş pe şosea de la Reşiţa, Marius Cocioran şi-a reconfirmat valoarea şi la Balcaniada desfăşurată la Balcik. Marius a luat startul în proba de 20 km, pe care a încheiat-o pe locul trei, cu timpul de o oră, 29 de minute şi 25 de secunde. ,,A fost o cursă dificilă, din cauza problemelor legate de traseu,, a declarat medaliatul cu bronz de la Balcik. ”Concurența a fost, ca de fiecare dată, puternică, ceea ce mă bucură. Sunt fericit că am obţinut această medalie, cu atât mai mult cu cât am reuşit să contribui la câştigarea competiţiei pe naţiuni, România ocupând locul întâi”, a mai declarat Marius Cocioran.

”Suntem bucuroşi că România s-a clasat pe locul întâi, cu un număr de 42 de puncte, reuşind să devanseze echipa Turciei, care a avut 30 de puncte, şi echipa Greciei, cu 29 de puncte”, a precizat Octavian Măzăran, directorul CS Universitatea Reşiţa. Delegaţia ţării noastre pentru Balcaniadă a inclus 16 atleţi şi şase antrenori, între tehnicienii coordonatori numărându-se şi reşiţenii Octavian şi Iosif Măzăran. De fapt, Octavian Măzăran a fost şi team-leader-ul României.

Bilanţul final a cuprins şase medalii: două de aur, trei de argint şi una de bronz, dar şi trei clasări în preajma podiumului, pe locul patru. De remarcat că atleţii reşiţeni n-au parte de vacanţă în perioada următoare. Chiar din această săptămână, Marius Cocioran şi Narcis Mihăilă pleacă la Buziaş, unde se va desfăşura pregătirea pentru următoarea competiţie internă majoră. Este vorba despre Campionatul Naţional de 50 km, care va avea loc în capitală, la sfârşitul lunii mai. AGERPRES

Sursa foto: www.realitatea.net

Leave a reply