Tinerii cu vârsta de până la 30 de ani, precum şi cei din segmentul 30-40 de ani încep să economisească din ce în ce mai mult, aceste segmente de clienți reprezentând aproape 20% din totalul clienților persoane fizice, iar ponderea celor care aleg să economisească prin depozite la termen este în continuă creștere, conform unui studiu al băncii BCR.

 „Această evoluţie arată că economisirea joacă un rol din ce în ce mai important în viaţa tinerilor şi reprezintă un semnal pozitiv în ceea ce priveşte creşterea bunăstării tinerelor familii. Din punct de vedere al comportamentului de economisire, în prezent clienţii tineri preferă să economisească în lei spre deosebire de sfârşitul anului 2012, când economiseau în egală măsura în euro şi lei“, a declarat Anda Pastean, şef Departament Dezvoltare Afaceri Clienţi Persoane Fizice, BCR.

 Din punct de vedere geografic al clienţilor cu vârsta până în 40 de ani cu depozite, din top 5 judete, 3 sunt din Moldova (Suceava, Neamţ şi Bacău) la care se adaugă Bucuresti şi Prahova, însă în judetele Argeş, Alba şi Braşov se înregistrează cele mai importante creşteri în ultimul an din punct de vedere al volumelor atrase de la clienţii cu vârsta de până la 40 de ani.

Pentru a consolida această tendinţă, BCR oferă, până pe data de 30 aprilie a.c., o dobândă fixă, avantajoasă în valoare de 3,75%/an la depozitele în lei de 3 luni, constituite din bani noi, fiind una dintre cele mai bune oferte de pe piaţă în acest moment.

Leave a reply