NovakEduard Carol Novak a obtinut, aseară, la Aguascalientes (Mexic), medalia de bronz pentru România în proba de 4 kilometri urmărire (categoria C4) la Campionatul Mondial Paralimpic. Cvintuplu campion mondial, presedintele Federatiei Romane de Ciclism a obtinut locul patru în calificări și a intrat astfel în finala mică, acolo unde l-a invins pe americanul Jeffrey Scott Martin.

Rezultatele nu sunt chiar conform așteptărilor probabil din cauza unei accidentări banale care mi-a influențat respirația. Însă chiar dacă faci totul cum trebuie unele lucruri nu le poți ocoli. Sunt totuși fericit și pentru medalia de bronz deoarece am adus puncte importante pentru calificarea la Jocurile Paralimpice de la Rio din 2016. Competiția nu este încă terminată, mai sunt incă doua probe si voi lupta în continuare pentru medalii, a declarat Eduard Carol Novak.

Novak (37 ani) a terminat cursa in 4 minute, 41 secunde si 318 sutimi, fiind devansat doar de cehul Jesek de Jiri (4.34.688) si de slovacul Josef Metelka (4.33.322). Ultimul a doborat astfel si recordul mondial al probei, stabilit anterior chiar de Eduard Novak la Jocurile Paralimpice de la Londra.

Pista de Aguascalientes este considerată cea mai rapidă din lume. Este construită dintr-un parchet laminat special creat in Finlanda, iar înclinația ei maxima atinge 49.91 grade. În luna februarie aici s-au doborât numai puțin de spate recorduri la Campionatul Mondial.

Leave a reply