joburi

Luni 14 aprilie, ora 22,30

,,Sunt puse la dispoziție toate condițiile pentru ca potenţialii investitori să-și dezvolte o afacere în municipiul Reșița,, a afirmat astăzi, primarul Mihai Stepanescu, în cadrul unei întâlniri între mai multe instituții ale județului Caraș Severin. Pentru a descoperi și a lua în calcul o serie de probleme au participat la întâlnirea, organizată de municipalitate, reprezentanţi ai Universităţii Eftimie Murgu, ai Inspectoratului Şcolar Judeţean, ai Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Caraş Severin, dar și directori de unităţi de învăţământ liceal şi profesional.

Tot un subiect puternic al reuniunii a fost și cel legat de numărul mic al muncitorilor calificați în meseriile solicitate pe piaţa muncii.  Despre această temă viceprimarul Ioan Crina a afirmat că în Reşiţa nu mai există muncitori calificaţi  precizând că programele școlare şi pregătirea tinerilor în școlile profesionale ar trebui adaptate la cerinţele pieţei locale. Şeful serviciului cadre din societatea TMK, Gabriela Angyal, a declarat  că societatea a scos la concurs mai multe posturi, la care nu s-a prezentat nimeni cu toate că salariile sunt atractive. Nici reprezentanții Universităţii Eftimie Murgu nu au rămas fără replică, decanul Codruţa Hamat afirmând că trebuie să existe o corelare între solicitările oamenilor de afaceri şi programul de învățământ profesional, liceal şi universitar.

În ceea ce privește investitorii, primarul orașului a susținut că terenurile cuprinse în zona industrială Valea Ţerovei pot fi închiriate pe 49 de ani, contra sumei de 3.500 de euro/an/hectar şi că va exista în scurt timp și posibilitatea vânzării terenurilor pentru cei ce doresc să creeze locuri de muncă.

Luni 14 aprilie, 11,30

Pentru a stimula dezvoltarea investițiilor şi a creşte numărul de locuri de muncă în oraș, Primăria Municipiului Reşiţa a organizat cu puțin timp în urmă, o întâlnire cu reprezentanți ai instituțiilor de învățământ, ai companiilor private, ai Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă şi ai Camerei de Comerț şi Industrie Caraș-Severin.

Cu această ocazie s-au pus în discuție probleme legate de piața forței de muncă, domeniile de activitate dinamice, care impun pregătirea forței de muncă, adaptarea  sistemului de învățământ la cerințele pieței muncii, precum şi alte aspecte care pot determina creșterea atractivității municipiului Reșita pentru investitorii români și străini.

Leave a reply