E.ON Romania a anuntat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că a bugetat pentru acest an investiții de peste 400 de milioane de lei, cele mai mari din ultimii nouă ani. De asemenea, directorul general al companiei, Frank Hajdinjak, a anuntat că în luna februarie a acestui an au fost achiziționate, în urma unui acord cu Electrica SA, pachete de acţiuni deţinute de compania de stat la E.ON Energie România şi E.ON Moldova Distribuţie. Tranzacţia, în valoare de circa 31,5 milioane de euro, s-a încheiat ca urmare a deciziei pronunţate la finele anului 2013 de Curtea de Arbitraj de la Paris în favoarea E.ON România.

O altă noutate este semnarea, în luna martie, cu compania Adrem Invest a unui acord de parteneriat în domeniul activităţii de Revizii şi Verificări ale instalaţiilor de gaze naturale, respectiv al celei de citiri contoare.

Companiile E.ON din România au investit, în total, anul trecut, circa 369 milioane de lei (83 milioane de euro) în special în modernizarea reţelelor de distribuţie a gazelor naturale şi energiei electrice. Pentru 2014 sunt bugetate investiţii de 406 milioane de lei (aproximativ 95 milioane de euro), sumele fiind direcţionate cu prioritate către proiectele de modernizare a reţelelor de distribuţie.

 

 

 

Leave a reply