Adunarea Regiunilor Europene (ARE) le-a adresat, într-o conferinţă desfăşurată în Turcia, un mesaj de încurajare antreprenorilor, a declarat, astăzi  vicepreşedintele CJ Timiş, Marian-Constantin Vasile, care este preşedintele Comisiei Economice şi de Dezvoltare Rurală din ARE.

În evenimentul desfăşurat la Edirne, sub sloganul ‘Îndrăzneşte să reuşeşti!’, au avut loc mai multe workshop-uri în care s-a discutat despre internaţionalizarea întreprinderilor mici şi mijlocii şi a afacerilor, despre crearea întreprinderilor sociale şi despre egalitatea de şanse. ‘În urma acestei conferinţe va fi conceput un raport politic ce va fi trimis instituţiilor europene. În document se vor regăsi aspecte legate de dezvoltarea culturii antreprenoriale, inclusiv aspecte ce ţin de educaţie şi atitudine corectă a autorităţilor faţă de eşecul posibil sau survenit al întreprinzătorilor, de asumarea unor capitaluri de risc de către administraţiile publice, de oferirea datelor publice necesare investitorilor şi de acordarea unor ajutoare de stat pentru anumite categorii de firme’, a menţionat Marian-Constantin Vasile.

Potrivit acestuia, internaționalizarea afacerilor este recomandată autorităților publice şi companiilor private pentru crearea sinergiilor necesare la nivel european, prin colaborarea cu instituţii specializate precum Camerele de Comerţ. ‘Importantă este şi iniţierea şi implementarea clusterelor – a asocierilor de firme – întrucât aşa pot fi mai puternice împreună. Întreprinderile sociale sunt, de asemenea, un subiect important, potenţialul lor nefiind valorificat nici pe departe atât cât ar trebui, chiar dacă acestea creează multe locuri de muncă’, a mai detaliat vicepreşedintele CJ. AGERPRES

Leave a reply