Arhivă

Elevi-actori din Timiș și Arad la olimpiada națională de teatru

masti-teatru-1Elevi din mai multe județe ale țării, înscriși la secţiile de actorie de la 12 licee de artă din România, vor participa la a 5-a ediție a Olimpiadei naţionale de teatru, organizată la Sfântu Gheorghe, la sfârşitul acestei săptămâni. Concursul se va desfăşura pe două secţiuni – individual şi trupe, iar juriul va fi prezidat de directorul Teatrului ‘Andrei Mureşanu’ din Sfântu Gheorghe, Dan Ţopa.

‘La eveniment vor participa 125 de liceeni şi 15 profesori din Bucureşti, Târgu Jiu, Brăila, Sibiu, Iaşi, Arad, Tulcea, Timişoara, Cluj, Galaţi, Botoşani şi Sfântu Gheorghe. Olimpiada are caracterul unui festival, deoarece, practic, la acest for se vor întâlni secţiile de dramă din ţară, aici poţi vedea ce fac ceilalţi, la ce nivel se situează, cu ce metode lucrează’, a declarat Fazakas Misi, şeful catedrei de dramă din cadrul Liceul de Artă ‘Plugor Sandor’ din Sfântu Gheorghe.

El a menţionat că în cadrul olimpiadei, organizate cu sprijinul Ministerului Educaţiei, vor putea fi vizionate, printre altele, mai multe spectacole adaptate după piesele lui Shakespeare şi Cehov. Elevii de la Liceul de Artă din Sfântu Gheorghe vor intra în concurs cu spectacolul documentar ‘Chipul din oglinda apei’, conceput de membrii trupei pe baza experienţelor trăite de ei sau de colegii lor. Piesa are ca punct central relaţiile de familie, copiii neglijaţi, tinerii dezorientaţi, lipsiţi de modele şi idealuri. Printre evenimentele culturale importante ce vor avea loc în acest an se numără cea de-a doua ediţie a Festivalului de artă contemporană PulzArt şi cea de-a XXII-a ediţie a Festivalului de teatru neconvenţional ‘Atelier’, iniţiat de dramaturgul Radu Macrinici, cel mai vechi festival internaţional de teatru din România. AGERPRES

Faci un comentariu sau dai un răspuns?
Related Posts