Nikon4gb 208428 şi 29 martie 2014 au fost zilele desfăşurării la Reşiţa în sala de sport a Liceului ,,Traian Vuia” a fazei zonale a ONSS handbal băieţi liceu, unde s-au întâlnit campionanele judeţene din Caraş-Severin, Timiş, Hunedoara, Arad, Alba. Cei prezenţi în cele două zile de întreceri chiar n-au avut ce regreta. Nu mai e nici o surpriză că elevii de la Liceul ,,Traian Vuia” din Reşiţa pregătiţi de Eva Todoruţ şi Lucia Moruţ merg din nou la faza naţională. Nu mai surprinde deloc seriozitatea de care dau dovadă copiii de la Traian Vuia. Nu mai surprinde pe nimeni că încă odată elevii reşiţeni sunt mult peste timişoreni. Surprinzător e totuşi ceva: elevii de la ,,Traian Vuia” nici cu febră 39, nici răciţi cobză nu pot sta departe de handbal şi mai mult, o solidaritate cum am văzut la echipa asta de la ,,Traian Vuia” rar mi-a fost dat să văd. Elevii handbalişti, antrenorii profesori şi părinţii copiilor sunt o MARE FAMILIE HANDBALISTICĂ !Pentru asta, nu pot decât să scriu JOS PĂLĂRIA !

Nikon4gb 2089La turneul de la Reşiţa, o plăcută impresie au lăsat copiii de la Săntana – Arad, copii care au primit de la antrenorul profesor, lecţii de viaţă. Consider că au avut multe de învăţat… Altă echipă participantă la acest turneu zonal, cea a judeţului Alba, o echipă bine aşezată, ambiţioasă dar din păcate destul de dezordonată. Dacă aceşti sportivi liceeni ar pune în practică ceea ce încearcă cele două doamne profesoare să le transmită, cu siguranţă altfel ar sta treaba, dar… Despre echipa din Timiş, nu prea sunt multe necunoscute. Sau cel puţin nu pentru copiii de la ,,Traian Vuia”. E clar că dacă vor vreodată să-i întreacă pe cărăşeni, trebuie neapărat să schimbe ceva. ORICE numai să schimbe, pentru că experienţa Evei Todoruţ şi-a Luciei Moruţ s-a văzut iar şi la această fază a ONSS-ului. Din postura jurnalistului prezent la sala de sport şi-n spatele băncilor de rezerve, pot scrie că doamna profesoară Lucia Moruţ îi cunoaşte atât de bine pe copiii de la LPS Banatul Timişoara, încât le transmitea mereu copiilor de la ,,Traian Vuia” detalii despre fiecare jucător: câti paşi face, care-s atuurile fiecărui jucător în parte, care-s punctele slabe… Uneori aveam impresia când le transmitea elevilor de la Vuia câte-o informaţie, că doamna Moruţ e antrenorul celor de la LPS. Aşa profesionalism mai rar.

Nikon4gb 1966Dezamăgirea turneului după părerea mea, copiii din Hunedoara, care-au făcut la Reşiţa doar simplu act de prezenţă. N-am văzut la nici o competiţie sportivă la care am privit vreodată, indiferent din ce poziţe, un sportiv, un ,,portar” ca cel din Hunedoara: antitalent handbalistic, obraznic la adresa adversarilor, dar şi-a colegilor, persiflant, sfidător… INADMISIBIL să te dai efectiv într-o parte şi să arăţi adversarului că poarta e goală… E foarte adevărat că acest personaj a şi încasat undeva la peste 150 de goluri în patru meciuri. De remarcat la această competiţie şi bunele arbitraje şi organizarea ireproşabilă. Clar că domnul inspector Adrian Bot prezent non stop între participanţi a ridicat gradul de fair play. Nu ne rămâne decât să le urăm mult noroc elevilor de la Liceul ,,Traian Vuia” Reşiţa şi celor două mari antrenoare Eva Todoruţ şi Lucia Moruţ la faza naţională !

Dan-Alioşa Ulici

Leave a reply