Home / Banat / Ambalajele pentru flori și sirienii VIDEO

Ambalajele pentru flori și sirienii VIDEO

migrantiCinci cetățeni sirieni, ascunși într-un microbuz încărcat cu ambalaje pentru flori au fost depistați la punctul de frontieră de la Cenad. În urma controlului de rutină  Polițiștii de frontieră timișeni au  descoperit cinci cetățeni din Siria care intenționau să iasă ilegal din România pentru a ajunge în Austria și care stăteau ascunși  în spatele unor cutii de carton.

Din verificări, a rezultat că cei în cauză sunt cetăţeni sirieni, cu vârste cuprinse între 14 şi 40 de ani, care au declarat că au recurs la această metodă deoarece nu posedau viză pentru Spaţiul Schengen şi intenţionau să se deplaseze în Austria pentru a-şi găsi un loc de muncă.

Întrebat de prezența ,,călătorilor,, șoferul microbuzului a declarat că nu avea cunoștință despre modul cum s-au urcat migranții în mijlocul de transport. Poliţiştii de frontieră le-au întocmit cetățenilor sirieni acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei, iar șoferul este cercetat pentru trafic de migranți. Cercetările sunt continuate de polițiști în vederea depistării persoanelor implicate în organizarea şi călăuzirea grupului, precum și pentru stabilirea întregii activități infracționale.

 

About editor editor

Check Also

FAUR – Festivalul de Artă Urbană Reșița 25 – 26 septembrie 2021

Aflat la prima ediție, FAUR – Festivalul de Artă Urbană Reșița– implementează ideea regenerării urbane …

Lasă un răspuns