Mega Copacul 1200 de voluntari ai Enel România şi ai Asociaţiei MaiMultVerde, din capitală au participat la proiectul Enel „Mega Copacul”, în cadrul căruia, 8.000 de puieţi de stejar au fost plantaţi în Parcul Natural Comana.

,,Mega Copacul” este un proiect care a luat naştere în noiembrie 2012, când compania s-a angajat, în parteneriat cu Asociaţia MaiMultVerde, să planteze un copac pentru fiecare 10 MWh de Energie Verde consumată de către clienţii săi. Produsul Energie Verde, disponibil doar pentru clienţii de pe piaţa concurenţială,  oferă companiilor din România oportunitatea de a achiziţiona electricitate provenită exclusiv din surse regenerabile şi de a sprijini astfel reducerea emisiilor de carbon. Un proces certificat de o entitate independentă conferă clienţilor care optează pentru Energie Verde garanţia că au acces la energie produsă din surse regenerabile. Pachetul Energie Verde poate fi achiziţionat de orice companie care dorete să acţioneze responsabil faţă de comunitate, mediul înconjurător şi faţă de generaţiile viitoare, fiind deja ales de un număr de companii din domenii variate de activitate, precum turism, retail, telecomunicaţii.

Parcul Natural Comana este o arie protejată de interes naţional situată în judeţul Giurgiu, aproape de Bucureşti, şi foarte frecventată de turişti. Cu o suprafaţă de 24.963 ha, parcul reprezintă o zonă specială de conservare cu regim de protecţie pentru specii de floră şi faună, fiind declarat Sit Ramsar. În trecut, specia predominantă în zonă era stejarul, dar, în ultimele decenii, a ajuns să fie inlocuit de specii invazive sau mai puţin valoroase din punct de vedere ecologic (îmbunătăţirea calităţii aerului şi solului, absorbţia de CO2, emisia de O2). În aceste condiţii, planul Ocolului Silvic Comana şi al Administraţiei Parcului este de a reintroduce stejarul prin acţiuni de plantare controlate (anumite zone şi anumite specii ajutătoare) pentru a îmbunătăţi calitatea mediului şi a ajuta la refacerea biodiversităţii care a dus la declararea aceastei zone arie protejată de interes naţional şi internaţional. Proiectul Enel „Mega Copacul” a fost lansat în noiembrie 2012, când 700 de copaci au fost plantaţi de voluntarii Enel şi ai Asociaţiei MaiMultVerde, în baza consumului de Energie Verde înregistrat până la acea dată. Toate activităţile au fost realizate cu sprijinul Ocolului Silvic Comana. Astfel, de la lansarea proiectului „Mega Copacul” au fost plantaţi, în total, 13.000 de copaci în Parcul Natural Comana.

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a reply