Ora pamantului 2,,Ora Pămantului,, va fi marcată și în Banatul Montan, astăzi, preț de o oră, între 20:30 şi 21:30. Asociaţia Euroland Banat, partener al World Wide Fund România,  organizaţiile partenere – Libraria Semn de carte, Societatea pentru Culturala Metarsis, Biblioteca Judeţeană Paul Iorgovici, Asociaţia Speologică Exploratorii, Primăria Reşiţa şi celelalte organizaţii şi instituţii care s-au alaturat evenimetului invită pe cei interesaţi, astăzi, la 20:30, în Piaţa 1 Decembrie 1918, cu o lumânare, pentru a admira Centrul Civic al Reşiţei într-o altă lumină.

,,Pentru o oră, dorim să ne cunoaștem, să povestim din experiența personală, din acțiunile făcute în anii trecuți și care se leagă de fenomenul incălzirii globale, a schimbărilor climatice, despre drumeţiile si frumuseţile naturii. Dorim sa împărtăşim din planurile şi proiectele care ne pot imbunătăţi viaţa de zi cu zi în comunitatea în care trăim. Propunem un schimb de idei si discuţii libere intr-o atmosferă relaxată, pozitivă şi cu voie bună. La buna dispoziţie vor contribui formaţia „Sens Unic” şi prietenul Zoli într-un concert unplugged la lumina candelelor si al lampioanelor,,  se arată în comunicatul Asociației Euroland Banat.

Pentru a trage un semnal de alarmă legat de încălzirea globală, în 2007, oraşul Sydney, din Australia, a iniţiat o acţiune, denumită „Earth Hour” (Ora Pământului), menită a reduce impactul uman cotidian la acest fenomen. Ţinta iniţiativei din metropola australiană a fost una simplă: reducerea consumului de energie electrică prin oprirea timp de o oră a luminilor din apartamente, instituţii publice si private, firme. Au răspuns apelului peste 2,2 milioane de oameni, firme si instituţiii. Din 2008, iniţiativei oraşului Sydney i s-au alaturat si alte mari oraşe din lume, evenimentul devenind global şi antrenând peste un miliard de oameni, mii de oraşe, din peste 150 de ţări. În acest an se estimeaza ca peste 7.000 de orase din întrega lume vor stinge luminile, trimiţând un puternic mesaj mondial că există măsuri faţă de încălzirea globală.

 

 

 

 

 

Andrei Szabo

Preşedinte

 

Comments

Leave a reply