cartiBiblioteca Municipală Reşiţa se alătură campaniei naţionale de incluziune digitală “Hai pe net!”, ce se desfășoară pînă duminică, 30 martie. Acțiunea de informare, educare este organizată de Fundaţia EOS România în parteneriat cu telecentre, biblioteci publice, şcoli, Puncte de Acces Public la Informaţie şi alte organizaţii şi instituţii, dedicate alfabetizării digitale în România.

Cu acest prilej sunt organizate sesiuni de informare despre importanţa incluziunii digitale. Pe lângă aceste sesiuni, cel puţin 30 de tineri au parte de evaluarea şi formarea competenţelor digitale cu ajutorul aplicaţiei Skillage. Nu au fost  uitaţi nici seniorii care beneficiază de cursuri de iniţiere în utilizarea unui calculator. Acţiunile au loc la filiala de pe Strada George Enescu nr. 4, din Reșița.

Campania se desfăşoară în 30 de ţări, având scopul de a oferi sprijin în obţinerea de cursuri de formare şi certificare în domeniul TIC (Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţii) şi/sau acces la locuri de muncă. La nivel naţional se doreşte implicarea a cel puţin 120 de telecentre care să recruteze minimum 3000 de participanţi care să beneficieze de instruirile TIC şi oportunităţile oferite în cadrul campaniei.

Leave a reply