petru stoica soferul care a decapitat biciclistul

Gravul accident de circulație a avut loc în după-amiaza zilei de 23 martie,  pe DN 58 B. în apropierea comunei Berzovia. Cu ocazia cercetării la fata locului, s-a stabilit faptul că, în timp ce un tânăr în vârstă de 24 de ani, domiciliat în oraşul Bocşa, conducea pe D.N. 58 B, din direcţia Berzovia spre Bocşa, un autoturism înmatriculat în străinătate a încercat să efectueze depăşirea unui autoturism care circula regulamentar în faţa sa, fără să se asigure corespunzător.  Pentru a evita impactul cu un alt autoturism care circula din sens opus, a virat brusc dreapta şi a intrat în coliziune cu o bicicleta condusă regulamentar de un bărbat în vârstă de 59 de ani, ce se deplasa în aceeaşi direcţie de mers. În  urma accidentului  a  rezultat  decesul  biciclistului  şi  rănirea  uşoară  a pasagerului din autoturism.

Facem precizarea ca tânărul, sub supravegherea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Reşita, mai este cercetat şi în alt dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,Conducerea unui vehicul de către opersoana care nu poseda permis de conducere”, întrucât în luna noiembrie 2013 a fost depistat conducând un autoturism pe raza oraşului Bocşa, iar din verificările efectuate  la momentul respectiv a rezultat  ca nu poseda permis de conducere, fiind începută urmărirea penala în luna ianuarie 2014.

Autorul accidentului , a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore. Bănuielile oamenilor legii, legate de autenticitatea permisului de conducere prezentat la control s-au adeverit în urma confirmării primite de la Centrul de cooperare poliţienească.  S-a dovedit că documentul este fals. Cel mai probabil tânărul din Bocşa l-a achiziţionat de pe piaţa neagră din Italia. Astăzi autorul accidentului va fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă. Acesta va fi acuzat de omor, fals în declaraţii şi în acte şi circulaţie pe drumurile publice fără permis de conducere.

Leave a reply