Sambata, in sala de sedinte a Consiliului Judetean Caras-Severin, a avut loc decernarea premiilor competitiei „Mild Home”. Principalul scop al acestui proiect a fost  proiectarea unor concepte de locuinte ecologice, pe baza unui model comun, adaptat la nevoile locale. In cadrul acestei competitii au participat studenti de la facultatiile de arhitectura din Timisoara si Bucuresti.

b5473c734ea80307f6db112fbde9b748Proiectul „Mild Home” a fost implementat de catre Consiliul Judetean Caras-Severin, finantat prin Programul de Cooperare Transnationala Sud-Estul Europei 2007-2013. Consortiul proiectului este format din 13 parteneri din Uniunea Europeana (Italia, Austria, Ungaria, Bulgaria, Grecia, Romania) si Serbia, precum si organizatii care au calitatea de observatori.

Bugetul alocat este de peste un 1.5 milioane de euro, Consiliului Judetean Caras-Severin revenindu-i aproape 130.000 de euro. Perioada de desfasurare a fost de 24 de luni, iar principalele scopuri au constat in crearea de locuinte ecologice si crearea de conditii favorabile pentru astfel de constructii pe piata.

Leave a reply