parchetProcurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus trimiterea în judecată a doi administratori de firmă, după ce aceştia au prejudiciat bugetul de stat cu peste 1.300.000 de lei.
‘Astfel, Bandi Pişta Narcis F., în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, nu a înregistrat în evidenţele contabile ale societăţii şi nu a declarat la organele fiscale toate operaţiunile comerciale efectuate şi veniturile realizate, în perioada martie 2011 – iunie 2011, în scopul sustragerii societăţii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale, cauzând un prejudiciu de 18.768 lei reprezentând TVA de plată, sumă aferentă livrărilor neînregistrate’, a declarat marţi, prim-procurorul adjunct Aurelian Dan Ursu, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.

Potrivit sursei citate, Bandi Pişta Narcis F., în aceeaşi calitate şi în aceeaşi perioadă, a evidenţiat operaţiuni fictive în actele contabile şi în alte documente legale, având drept consecinţă păgubirea bugetului de stat cu peste 732.000 de lei, reprezentând TVA neachitat.

‘Un alt administrator al unei societăţi comerciale, Emil P.H., nu a înregistrat în contabilitatea firmei şi nu a declarat organelor fiscale toate operaţiunile comerciale efectuate şi veniturile realizate, în perioada martie 2011- septembrie 2012, în scopul sustragerii de la executarea obligaţiilor fiscale, procedeu prin care a păgubit bugetul de stat cu peste 482.000 de lei’, a precizat procurorul Aurelian Dan Ursu.

În continuare, Ursu a arătat că în acelaşi interval de timp, în calitate de administrator al aceleiaşi societăţi comerciale, Emil P.H. a evidenţiat, de asemenea, operaţiuni fictive în actele contabile şi în alte documente legale, fapte având drept consecinţă păgubirea bugetului de stat cu suma de 82.966 lei reprezentând TVA neachitat.

‘În total, cei doi administratori de firme au prejudiciat bugetul de stat cu peste 1.315.734 lei, urmând să răspundă penal pentru faptele comise’, a mai precizat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad. AGERPRES

Leave a reply