Picture 675Handbalul feminin reşiţean este pe un drum bun, ascendent, o arată evoluţiile foarte bune ale fetelor de la Universitatea Reşiţa. Practic nişte copile de 17, 18 ani, au făcut cam ce au vrut cu nişte valori, sau mă rog, ce-a mai rămas din aceste foste valori ale handbalului românesc, şi mă refer la o Eszter Vancea, Eniko Molnar, sau o Eniko Bodor. Vă vină să credeţi că în poarta oaspetelor Eniko Bodor a ajuns la 41 de ani? Ei bine cu atât mai mult merită respect fetele de la Universitatea în frunte cu cei doi antrenori, Cristian Busuioc şi Liviu Viaşu. Recunosc că am fost surprins la începutul partidei de maturitatea oaspetelor de la Sfantu Gheorghe, dar după ce partida din Sala Polivalentă a început, şi-am văzut adevărata maturitate a puştoaicelor lui Cristian Busuioc, m-am liniştit. Disputat sub auspiciul unui 8 Martie, fetele de la Universitatea le-au arătat respect oaspetelor şi le-au dat posibilitatea să îşi facă simple impresii. Eniko Molnar a marcat prima, a egalat Beatrice Kovari, Eszter Vancea a marcat pentru 1-2, dar Beatrice a egalat, Eniko Molnar a marcat pentru 2-3, în minutul 7. Timp de trei minute nu s-a marcat şi asta pentru că la universitarele din Reşiţa ,,Super Coco” a închis poarta, iar pe contraatacuri fetele au pierdut uşor mingea, până când, capitanul gazdelor, Adriana Voina a egalat cu o execuţie marca înregistrată ,,A. Voina”. Eniko Molnar a mai înscris odată pentru 3-4 şi se părea ca oaspetele se v-or desprinde la două goluri distanţă. Beneficiare a unei lovituri de la 7m, oaspetele pierd ocazia de a se desprinde, Codruţa Buda apără lovitura şi-o angajează pe Adriana Voina care nu iartă şi egalează la 4. Scorul evoluează aşa până la 9-9 cănd, oaspetele din Sfantu Gheorghe îi dau posibilitatea Ioanei M.Stoiculescu să se remarce printr-o paradă de excepţie la o lovitură de la 7m executată de altă veterană a oaspetelor, Eszter Vancea iar pe contraatac Kinga Fazakas reuşeşte o pasă genială către Andrada Stamin şi oltencuţa gazdelor duce scorul la 10-9. E prima dată când tabela înregistrează avantajul gazdelor. Oaspetele repun repede de la centru şi tânăra Anett Kozumban, reuşeşte să readucă egalarea pe tabela de scor în minutul 27 si 58 de secunde. de pe la jumătatea reprizei îl tot auzeam de antrenorul oaspetelor, Farkas Csaba ,,nem kerülheti el a 3-as szám” şi nu pricepeam o iotă, dar cum zărisem mai devreme între spectatori un amic maghiar, m-am interesat şi-aşa am aflat traducerea: ,,nu o scăpa pe numarul 3”.

Picture 522Ce n-a reuşit căpitanul universitarelor, a reuşit intâi Beatrice Kovari, ducând scorul la 11-10, ca mai apoi, cu 12 secunde înainte de finalul primei reprize, Kinga Fazakas fură o minge de la Csilla Bartha şi-o angajează perfect pe Alina Cristea care n-o iartă pe veterană de 41 de ani din poarta oaspetelor, Eniko Bodor şi duce scorul la un meritat 12-10. Partea secundă a meciului a fost la discreţia echipei reşiţene, intrate de la cabine mult mai motivate decât adversarele de la Bowling Sfantu Gheorghe. Trupa bănăţeană nu a mai permis echipei vizitatoare să marcheze şi să o egaleze, mai mult decât atât, Alina Cristea, cea care a închis scorul primei parţi, a marcat în debut de repriză şi diferenţa a crescut la 3 goluri. Nici îndemnurile antrenorului Farkas, nici încurajările veteranelor din teren n-au putut să o oprească pe această mare valoare a handbalului reşiţean, Adriana Voina. Ca şi în ultimele meciuri de acasă, Adriana s-a abonat la acest 10, cifră care indică numărul de goluri pe care capitanul universitar reşiţean şi-l tot trece in dreptu-i, în casetele tehnice ale meciurilor. Foarte bun şi jocul lui Beatrice Kovari, autoare a şase goluri. Bună repriză făcută şi de Ioţa Andra în poarta gazdelor, excelentă evoluţie a Kingăi Fazakas pe ambele faze ale jocului. Foarte bun şi exact jocul pe faza de apărare al Alexandrei Dinu, care pe faza de atac, a încercat să o lobeze pe veterana Bodor, fără succes însă ceea ce l-a determinat pe principalul universitarelor să o înlocuiască. Evoluţie ştearsă şi-a Gianinei Iung, care la acest meci, a făcut parte din altă regie… De la oaspete o impresie bună a lăsat Anett Kolumban, autoare a şase goluri. În minutul 57 al meciului, Eniko Molnar a fost descalificată şi a fost trimisă în tribună de arbitrii partidei, Marius Pascu din Timişoara şi Aurel Moldoveanu din Arad. Dacă în minutul 58 tabela arăta 24-19, tinerele universitare s-au relaxat şi oaspetele au marcat de trei ori şi astfel scorul final Universitatea Reşiţa – ACS Bowling Sfantu Gheorghe 24-22.
Universitatea Reşiţa: Antrenori Cristian Busuioc şi Liviu Viaşu – Ioana M. Stoiculescu, Andra Ioţa, Codruţa Buda – Beatrice Kovari (6goluri), Adriana Voina (10goluri), Claudia Stanciuc (2goluri), Iasmina Roşian, Andrada Stamin (2goluri), Alina Cristea (2goluri), Baldovin Claudia, Alexandra Mihai (1gol), Alexandra Dinu (1gol), Gianina Iung, Kinga Fazakas, Cătălina Laura Dumitrescu, Lorena Mocodean.
ACS Bowling Sfantu Gheorghe: Antrenor Farkas Csaba – Eniko Bodor – Ildiko Kristaly, Linda Borbath (2goluri), Ilona Deszpa, Eszter Vancea (6goluri), Anett Kolumban (6goluri), Orsolya Lorincz, Henrietta Matis (1gol), Eniko Molnar (5goluri), Csilla Bartha, Tecla Tasnadi (1gol), Renata Sido (1gol).
La pauza meciului conducerea clubului universitar a oferit fetelor câte o garoafă şi le-au urat ,,LA MULTI ANI !”
Etapa viitoare, universitarele stau pentru că HC Vlady Oradea a fost exclusă.

Dan-Alioşa Ulici

Leave a reply