Home / Banat / Primarul din Moldova Nouă critică proiectul prin care ar trebui desfiinţată judecătoria oraşului

Primarul din Moldova Nouă critică proiectul prin care ar trebui desfiinţată judecătoria oraşului

instantaMatei Lupu, primarul oraşului Moldova Nouă, s-a declarat nemulţumit de includerea judecătoriei din localitate, care este singura din sudul judeţului Caraş-Severin, pe lista celor 30 de instanţe din ţară care ar putea fi desfiinţate.

Judecătoria Moldova Nouă, căreia îi mai sunt arondate opt comune, se află pe lista neagră a celor 30 de instanţe din ţară, care ar putea fi desfiinţate în baza unei ordonanţe adoptată în urmă cu o lună de Guvern, la iniţiativa Ministerului Justiţiei, deoarece au un volum redus de dosare.

Autorităţile locale consideră însă că ar trebui să se ţină cont şi de alte aspecte, cum ar fi distanţele pe care trebuie să le parcurgă atât cetăţenii, cât şi reprezentanţii altor instituţii, o dată cu arondarea localităţilor din Clisura Dunării la Judecătoria Oraviţa.

‘Noi am încercat să le explicăm faptul că nu există niciun avantaj, dacă se închide Judecătoria Moldova Nouă. Dimpotrivă, vor fi doar dezavantaje. Toţi salariaţii de aici vor fi transferaţi în alte părţi şi va trebui să li se asigure transport sau cazare, ceea ce înseamnă o cheltuială în plus. Un alt aspect care îngreunează atât Primăria, cât şi Poliţia oraşului şi Poliţia de Frontieră şi care au o legătură strânsă cu Parchetul şi cu Judecătoria, sunt tot ale statului român, iar transportul costă, în condiţiile în care se fac şi câte două transporturi pe zi către Judecătorie ori Parchet’, a declarat Matei Lupu, primarul oraşului Moldova Nouă.

În anul 2011, o altă judecătorie din Caraş-Severin, cea de la Bozovici, a fost desfiinţată, iar localităţile pe care le deservea au fost rearondate tot la Judecătoria Oraviţa. AGERPRES

About admin

Check Also

SC Vasi Eco Perfect Clean DDD S.R.L, înființată în anul 2000, în localitatea Marga, județul Caraș-Severin activează îndomeniul serviciilor de deratizare, dezinsecție și dezinfecție.

SC Vasi Eco Perfect Clean DDD S.R.L, înființată în anul 2000, în localitatea Marga, județul …

Lasă un răspuns