Prin participarea la ,,Brasov Indoor Cup” se urmareşte legarea de noi prietenii intre tinerii participanti dar si eventuale colaborari intre orasul Brasov si comunitatile de provenienta ale celorlalte echipe participante.
Cu ajutorul acestui turneu,Brasovul va implementa idea “sportul inseamna sanatate” atat pentru toti cei participanti la turneu dar si in randul copiilor si parintilor din orasul Brasov pentru a arata cat de importanta este miscarea pentru sanatatea unui om.
Regulamentul turneului
Turneul international de fotbal Brasov Indoor Cup se va disputa dupa normele FIFA, U.E.F.A si ale Federatiei Romane de Fotbal(F.R.F.) si pot participa la el echipele care sunt afiliate la Federatiile de Fotbal din tarile de care apartin sau la AJF-uri din judetul de care apartin. Echipele participante trebuie sa participe la cel putin un campionat organizat de FRF, AJF sau in campionatele din tarile de care apartin. Aceste norme fac referinta la competitiile de Mini Fotbal (U11 + U10: 8vs8).
Sistem competitional
Punctajul jocurilor
Joc castigat= 3 puncte
Joc terminat la egalitate=1 punct
Joc pierdut= 0 puncte
Durata jocurilor
2 reprize x 20 minute cu o pauza de 3 minute pentru U11 (2003) si U10 (2004)
Pe durata pauzei echipele nu vor parasi suprafata de joc.
Categorii de varsta
Sub 11 – copii nascuti dupa 1 ianuarie 2003 (7+1 jucatori)
Sub 10 – copii nascuti dupa 1 ianuarie 2004 (7+1 jucatori)
Criterii de calificare
Faza grupelor
In caz de egalitate la puncte intre 2 echipe dupa jocurile din faza grupelor,vor intra in vigoare urmatoarele criterii de departajare:
Rezultatul direct
Golaverajul general
Numarul mai mare de goluri marcate
Numarul mai mic de goluri primite
Clasamentul Fair-Play
Tragere la sorti
In caz de egalitate de puncte intre 3 echipe dupa jocurile din faza grupelor,vor intra in vigoare urmatoarele criterii de departajare:
Se va intocmi un clasament doar cu rezultatele dintre cele 3 formatii aflate la egalitate de puncte si se va califica echipa cu cele mai multe puncte adunate doar din jocurile cu celelate echipe aflate la egalitate de puncte.
Golaverajul general din jocurile cu celelalte echipe aflate la egalitate de puncte.
Numarul mai mare de goluri marcate in jocurile cu celelalte echipe aflate la egalitate de puncte.
Numarul mai mic de goluri primite in jocurile cu celelalte echipe aflate la egalitate de puncte.
Golaverajul general in toate jocurile din grupa.
Numarul mai mare de goluri marcate in toate jocurile din grupa.
Numarul mai mic de goluri primite in toate jocurile din grupa.
Clasamentul Fair-Play dupa toate jocurile din grupa.
Tragere la sorti.
In cazul in care in urma clasamentului intre 3 echipe doar 2 vor ramane la egalitate de puncte se vor aplica criteriile de departajare intre 2 echipe.
In clasamentul echipelor de pe locul 2 sau 3, in grupa cu numar mai mare de echipe echipe, se va elimina rezultatul cu ultima clasata.
Faza eliminatorie
In cazul in care un joc din faza eliminatorie se incheie la egalitate,se vor executa cate 3 lovituri de departajare pentru fiecare echipa.
In caz de egalitate dupa cate 3 executii de echipa se vor lansa alternativ lovituri de la 7 m pana cand o echipa va rata, iar cealalta va inscrie, astfel putand fi desemnata castigatoare.
Fiecare jucator aflat pe foaia de joc va putea executa lovituri de la 7 m,chiar daca nu era in teren la fluierul de final al jocului.
In timpul executarii loviturilor de departajare,jucatorii aflati pe foaia de joc a fiecarei formatii vor ocupa cercul de la centrul terenului,urmand ca ceilalti oficiali sau suporteri sa stea in afara suprafetei de joc.
Situatii speciale
In cazul in care un joc deja inceput va fi suspendat din cauze de forta majora sau din alte motive ce nu tin de organizatori,jocul se va da ca finalizat cu rezultatul din momentul intreruperii.
In cazul in care jocul nu incepuse acesta va fi reprogramat dupa cum vor dispune organizatorii.
Inainte de primul joc din competitie ,fiecare echipa trebuie sa efectueze poza oficiala de grup solicitata de organizatori pentru arhiva competitiei.
Numarul de jucatori si rezerve
Fiecare echipa va dispune in fiecare joc de toti jucatorii inscrisi la turneu, maxim 18.
Corpul tehnic va fi format din maxim 3 persoane care vor aparea pe foaia de joc.
Schimbarile vor fi nelimitate, tip handbal si se vor face numai prin fata propriei suprafete tehnice, cu atentionarea ca intai iese jucatorul si apoi intra jucatoru inlocuitor.
Echipele care au doua echipe inscrise in competitie nu vor putea folosi decat jucatorii care au fost trecuti la inceputul turneului pe tabelul nominal aferent fiecarei echipe.
Portarul poate fi folosit la mai multe echipe in cadrul aceleiasi categorii de varsta sau mai mare. Ex. Portarul de la ACS Kinder 1 poate fi folosit si la ACS Kinder 2. / Portarul de la ACS Kinder 2002 poate fi folosit si la ACS Kinder 2001.
Foaia de joc
Inainte de fiecare joc, reprezentantii echipelor vor trebui sa prezinte mesei oficiale si arbitrilor foaia de joc cu jucatorii, care o vor primi la inceputul competitiei.
Echipamentul
Toate echipele vor purta tricouri prevazute cu numar(-e) pe spate,de aceeiasi culoare si aceste numere vor trebui sa coincida cu cele trecute in foaia de joc.
Terenurile de joc
Suprafetele de joc vor fi din gazon artificial.
Jucatorilor le este interzis sa foloseasca crampoane de aluminiu.
Organizatorii recomanda jucatorilor utilizarea ghetelor de joc ce sunt prevazute cu crampoane de plastic sau cauciuc.
Lovitura de margine
Lovitura de margine se va executa cu mana, la fel ca la fotbalul 11.
Offside
Un jucător este în poziţie de offside dacă este mai aproape de linia adversă de poartă decât mingea şi decât penultimul adversar, cu condiţia să fie dupa linia de offside din teren.
Un jucător în linie cu penultimul adversar nu este considerat în offside.
Linia careului este linia de la care se va aplica regula offside-ului, pe toata latimea terenului.
Aut de poarta
In momentul in care mingea iese in spatele liniei de fund in aer sau pe sol, fiind trimisa de catre un jucator advers, se va executa aut-ul de poarta cu piciorul din coltul careului mic.
Mingea repusa in joc de catre portar nu trebuie sa depaseasca linia de centru a terenului, in aer. In acest caz, jocul va fi reluat de catre echipa adversa cu o lovitura libera indirecta de pe linia de centru a terenului.
Punctualitate
Echipele trebuie sa fie pregatite de joc cu 15 minute inaintea startului partidei.
In cazul in care la ora stabilita de incepere a jocului oricare din echipe nu este prezenta pe teren,aceasta va dispune de o perioada de 5 minute pentru a se alinia la startul partidei in caz contrar urmand sa piarda acel joc cu scorul de 0-3.
Nu uitati ca pauzele dintre reprize au o durata de 5 minute si ca echipele nu au voie sa paraseasca suprafata de joc.
In cazul in care echipa care nu se prezinta la ora meciului pe teren din motive intemeiate si vor comunica problema organizatorilor, partida se va amana sau se va reprograma.
Sanctiuni – Norme disciplinare
Cartonase
Jucatorul ce va fi eliminat cu cartonas rosu direct (pentru gesturi violente) va fi suspendat cel putin 1 joc. Daca este eliminat din postura de ultim aparator nu va fi suspendat pentru jocul urmator. Jucatorul eliminat nu va putea fi inlocuit cu alt jucator in timpul jocului in care a fost eliminat.
Dupa motivul eliminarii ar putea chiar sa fie eliminat din turneu.
Jucatorul ce va fi eliminat intr-un meci in urma acumularii a 2 cartonase galbene, nu va fi suspendat pentru urmatorul joc.
Sanctiunea de suspendare in urma cartonasului rosu direct va incepe de la urmatorul joc al echipei,chiar daca acesta coincide cu faza eliminatorie.
Daca o echipa ramane in timpul unui joc cu doar 4 jucatori de camp,jocul va fi suspendat si decizia finala va fi luata de Comitetul de organizare al turneului.
Clasament Fair-Play
In caz de egalitate de puncte intre echipe,al 4-lea criteriu de calificare este clasamentul Fair-Play in care fiecare cartonas va avea o valoare negativa de puncte,astfel:
cartonas galben= 1 punct
eliminare dupa 2 cartonase galbene= 3 puncte
cartonas rosu direct = 6 puncte
Pentru intocmirea clasamentului se va tine cont doar de foile oficiale de joc.
Comportamentul echipelor
Daca o echipa demonstreaza in timpul turneului o atitudine violenta(protesteaza la decizii arbitrale,duritati asupra rivalilor,proteste la adresa organizatorilor,etc.) poate fi automat exclusa din turneu.
Toate cazurile de excludere din competitie vor fi raportate in amanunt forului federativ la care este asociat clubul sau jucatorul exclus din turneu.
Delegatii echipelor vor fi direct responsabili de atitudinea si comportamentul propriilor jucatori in relatia cu arbitrii,colegii,adversarii,publicul,organizatorii si materialele ce apartin bazei sportive(vestiare,banci de reverza,etc.)
Organizatorii vor inspecta vestiarele impreuna cu delegatii echipelor implicate inainte si dupa fiecare joc.
In cazul distrugerilor totale sau partiale ale materialelor ce apartin de baza sportiva(vestiare,banci de rezerva,scaune din tribuna,etc.) delegatul,echipa si persoana care a provocat distrugerile sunt direct responsabili.
Inscrierea echipelor si jucatorilor
O echipa se considera inscrisa la Brasov Indoor Cup dupa ce a achitat prin virament bancar taxa de participare.
In acel moment numele echipei il veti gasi afisat pe pagina web oficiala a competitiei, www.brasovindoorcup.ro.
Dupa inscrierea echipei organizatorii asteapta in cel mai scurt timp si lista jucatorilor ce vor reprezenta echipa la turneu.
Tabelul cu jucatorii trebuie sa contina stampila clubului si sa fie avizat de un medic sportiv.
Cluburile care au doua echipe la aceeasi categorie de varsta, vor prezenta tabele separate cu jucatorii echipelor si nu vor putea sa le schimbe dupa inceperea competitiei. Un jucator va putea fi trecut pe tabelul unei singure echipe, cu exceptia portarului care poate fi trecut la ambele echipe.
Arbitrii
Toate partidele competitiei vor fi arbitrate de arbitrii ce apartin de Asociatia Judeteana de Fotbal Brasov(AJFBv) sau arbitrii care apartin de alte AJF-uri din Romania.
Arbitrul va reprezenta autoritatea maxima pe terenul de joc si va avea puteri depline pentru a suspenda sau anula vreun joc in cazul in care va observa orice atitudine negativa din partea vreunei echipe.
Contestatii
Orice contestatie sau reclamatie vor trebuie sa fie prezentate in scris fie la biroul central al turneului, fie la oficialul terenului, intr-un interval de timp de 10 de minute de la finalizarea jocului contestat.
Organizatorii nu accepta reclamatii sau contestatii scrise ce fac referire la deciziile arbitrale.
Acte necesare verificarii jucatorului :
a. legitimatie de joc
b. pasaport/buletin
c. carnet de elev cu poza stampilata si certificatul de nastere in ORIGINAL
Pentru ca o contestatie sa fie validata se va plati o suma de 200 RON la sediul central al turneului.
Contestatia va fi solutionata la sfarsitul zilei de competitie.
Comitetul competitiei
Comitetul turneului se va reuni la finalul fiecarei zile de competitie si va analiza toate incidentele din acea zi.
Toate deciziile Comitetului Competitiei sunt definitive si toti participantii vor trebui sa le accepte ca atare.
Programul jocurilor
Comitetul de Organizare isi rezerva dreptul de a efectua schimbari in programul competitiei, atat in alcatuirea grupelor cat si a orelor de disputare a jocurilor sau a terenurilor.
Toate aceste schimbari vor fi comunicate in cel mai scurt timp reprezentantilor echipelor implicate dar in acelasi timp se vor afisa si pe pagina web a turneului www.brasovindoorcup.ro , unde veti gasi si rezultatele partidelor in timp real.
Mingi de joc
Toate jocurile competitiei se vor desfasura cu mingi de joc marimea 4.
Organizatorii nu vor lasa echipelor mingi pentru incalzire, astfel fiecare echipa va trebui sa foloseasca propriile mingi pentru exercitiile de incalzire.
Asigurari
Toti delegatii echipelor vor trebui sa detina asigurari pentru proprii jucatori atat in interiorul cat si in exteriorul terenurilor de joc si sa le prezinte la biroul central al turneului.
Organizatorii nu se vor face responsabili de eventualele leziuni sau boli aparute in timpul turneului,la fel cum organizatorii nu se vor face responsabili de eventualele lucruri pierdute sau furate.
Acceptarea criteriilor
Echipele inscrise la Brasov Indoor Cup accepta acest regulament creat de organizatori pentru acest turneu, si fiecare echipa semneaza ca a primit un exemplar asupra caruia va lua la cunostinta.
Componenta Grupelor U11 (2003) in care sunt repartizate reprezentantele Caraş-Severinului:
Grupa B: Cor-Tampa Bl, Aerostar Bacau, CSM Scolar Resita, OFK Boban Negotin, Luc.Bucovina
Grupa D: Stars Braila 1, Viit.Ludus, Lic.M.Eliade, Gloria Resita
Iată şi loturile echipelor noastre:
CSM Şcolar Reşiţa: Roco Sandu antrenor – Andrei Târna, Patrik Canea, Andrei Arghelegiţei, Golopenţa Claudiu, Cristodulo Demy ,Denis Radu Răzvan, Conosv Răzvan, Cristian Haţegan, Dinculeasa Emanuel, Denis Grădinaru, Vlad Băltănescu, Cârlugea Alexandru, Moise Emanuel, Pervescu Bogdan, Robert Ionică.
Gloria Reşiţa: Radu Iovanovic profesor antrenor – Robert Totos, Viorel Radu, Sergiu Rimovecz, Alexandru Răduţ, Alexandru Negru, Marian Negru, Adrian Molin, Eduard Maldea, Dorian Furtună, Marian Erimescu, Sorin Dumitru, Răzvan Bodea, Darius Amărioarei.
Altă reprezentantă a Banatului la Braşov Indoor Cup, este FC Colterm Timişoara, care participă la Grupa U9.
reprezentanta noastră a fost repartizată in Grupa F: FC Colterm Timişoara, Tinere Sp.Buc, FK M.Ciuc, Corona-Tampa’06
Antrenor Cristian Moraru, Alex., Alex, St Patrik, ABY, Bogdii, Ş.Răzvan, Mita, Alexandru, Rareş
Numele jucătorilor de la FC Colterm, sunt cele de pe tricouri.
Toate cele trei reprezentante ale Banatului intră în competiţie vineri 7 februarie.
Succes tuturor copiilor noştri !
Mulţumiri corespondenţilor speciali de la Braşov pentru primele informaţii: Marius Totos, Gina Grădinaru, Flori Canea şi Pop Albert
Dan-Alioşa Ulici