SANYO DIGITAL CAMERA1-2 februarie 2014, la Reşiţa s-a organizat a II-a ediţie a ,,Turneului Internaţional de Minifotbal” dotat cu ,,Cupa Unirii”, pentru grupa de vârstă copii născuţi în anul 2000 şi după. Sufletul acestui miniturneu ca şi la prima ediţie, inimosul rosso-ner Petre Panescu. Parteneri ai CSM Şcolar Reşiţa, Consiliul Judeţean Caraş-Severin, Primaria Reşiţa şi Consiliul Municipal Reşiţa, Asociaţia Judeţeană de Fotbal Caraş-Severin şi nu în ultimul rând, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Caraş-Severin. Din păcate codul roşu pentru vânt din sudul Banatului, a facut imposibilă participarea copiilor din Serbia de la Proleter Zrenjanin. Şi fără participarea celor două echipe ale clubului sârb, la Reşiţa s-a jucat cu adevărat fotbal la nivel internaţional. În faza grupelor am avut parte de meciuri angrenante, cu faze de real spectacol, cu parade ale portarilor, cu faze de fotbal şcoală etalat de chiar toate echipele înscrise în competiţie cu multe goluri, unul mai frumos decât altul, totul într-o deplină atmosferă de Fair Play.

SANYO DIGITAL CAMERADupă prima zi desfaşurată în sălile de sport ale liceelor din Reşiţa, ,,Traian Vuia” şi ,,Sabin Păuţa”, aceleaşi gazde primitoare cum ne-am obişnuit în ultima vreme, am avut parte de scoruri mari, sau strânse, am avut parte de spectacol fotbalistic oferit de CSM Şcolar Reşiţa, Gloria Reşiţa, Metalul Bocşa, UT Arad şi nu în ultimul rând Luceafărul Timişoara. Scouterii din cele două săli, cu siguranşă au pus ochii pe mulţi, chiar foarte mulţi dintre copiii angrenaţi în aceste jocuri. Au notat de zor în carneţele şi chiar au aplaudat. Am tras cu ochiul la notiţe şi-am reuşit să fotografiez o notiţă în care pot descifra, Vlad Chera, Burciu Andrei, Pruteanu Angelo, Onofrei Cosmin, Roşu Onuţ, Sturzu Mihai (şi nu e cel de la HI-Q), Luchescu Sebastian, Pera Laurenţiu, Totoş Robert, Sandu Slagian, Mitre Cristian, Burnaz Paul. În discuţiile cu alt scouter acesta mi-a mărturisit că a fost fascinat de jocul combinativ al copiilor de la Gloria Reşiţa, remarcându-i pe Gudea Marco, Cojocaru Raul, Cocorescu Sergiu, Corcan Sebastian, Marcu Eduard. De la UT Arad mi-a enumerat numerele a trei jucători, portarul, atacantul cu numărul 9 şi-un fundaş cu numărul 4, de la CSM Şcolar i-a remarcat pe decarul Chera Vlad, despre care ar fi fost în stare să dea în scris ca nu-l prinde primăvara la Reşiţa, fără să cunoască şi părerea antrenorului Petre Panescu, pe numarul 11, Jorz Alin şi numărul 6,Onofrei Cosmin.
În semifinalele acestui turneu s-au înregistrat următoarele rezultate:
Semifinala I : CSM Şcolar 1 Reşiţa – Luceafărul Timişoara 1-0
Semifinala II : CSM Şcolar 2 Reşiţa – UT Arad 1-0
Ambele echipe ale CSM Şcolar înscrise în competiţie de Petre Panescu au câştigat cu acelaşi scor, 1-0 şi şi-au asigurat participarea în finala mare a competiţiei.
Finala mică a pus faţa în faţa alte două forţe ale fotbalului din vestul ţării: UT Arad – Luceafărul Timişoara
După timpul regulamentar de joc, scorul de 0-0. Un joc antrenant, cu foarte multe faze de poartă, dar din păcate cu multe ratări sau din fericire cu foarte bune parade a ambilor portari. Astfel s-a ajuns la loteria penaltyurilor, unde s-au impus cei de la Luceafărul Timişoara cu 3-2.
Finala mare a pus faţă în faţă CSM Şcolar 1 şi pe CSM Şcolar 2, ambele echipe antrenate de Petre Panescu. Sigur că cei care-l cunosc pe vulcanicul antrenor ştiu, nu-i tace deloc gura cât joacă ai lui, dar acest meci în care joacă ambele… Şi-aşa s-a şi întâmplat. Rar de tot il poţi vedea pe Petre Panescu mulţumit, şi reamintesc cititorilor de-un meci la care copiii lui conduceau cu 14-0 şi-a fost nemulţumit, aşa că nu ne miră nimic. O finală terminată cu 5-2 pentru copiii de la CSM Şcolar Reşiţa 1. Evident că cel mai răguşit a fost Petre Panescu, care-a zâmbit… nervos, dar dacă nici la o finală în care joacă două echipe antrenate de tine nu eşti mulţumit… Mulţumit a fost că ambele echipe au ajuns aici dar nu în totalitate de joc. Astfel CSM Şcolar Reşiţa câştigă ediţia a II-a a ,,Cupei Unirii” şi intră în posesia cupei. Asta-l face special pe Petre Panescu, asta-l face pe rosso-ner să fie apreciat. Felicitări Petre pentru tine şi copiii tăi.

Dan-Alioşa Ulici

Leave a reply