Ninge de ceva ore bune în Banat. Zăpada s-a depus în Timiș dar și în Arad, de unde am publicat o fotografie publicată chiar de Gheorghe Falcă pe pagina sa de facebook. Ninge și la Reșița și Caransebeș, dar și la Anina și Oravița.

Anina

Anina

Prefectul judeţului Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu, a dispus încă de ieri convocarea Comitetului judeţean pentru situaţii de urgenţă la sediul Instituţiei Prefectului – judeţul Caraş-Severin pentru a stabili direcțiile de acțiune corespunzătoare fenomenelor meteorologice prognozate și a cerut tuturor instituțiilor implicate operativitate maximă în eventualitatea unor intervenții.

Evoluţia fenomenelor va fi monitorizată cu atenţie şi la nivelul comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă, iar la sediile primăriilor se va institui serviciul de permanenţă pe durata avertizării emise de ANM. De asemenea, se vor lua toate măsurile necesare în ceea ce privește instalarea mijloacelor de semnalizare corespunzătoare și a informării participanților la trafic, însă cetăţenii sunt sfătuiţi să evite pe cât posibil deplasările în intervalul menţionat.

În ceea ce privește materialele antiderapante și antiaglomerante, situaţia stocurilor se prezintă astfel: 2,005 tone nisip la Secţia Drumuri Naţionale Caransebeş, 1.178 tone la SDN Orşova, respectiv 1.574 tone sare la SDN Caransebeş şi 1.864 la SDN Orşova, în timp ce pentru drumurile judeţene există 5.238 tone de nisip şi 114 tone de sare. Pe drumurile naţionale sunt deschise 19 baze de deszăpezire şi se intervine cu 84 de utilaje, iar drumurile judeţene beneficiază de 98 de utilaje şi 11 baze de deszăpezire.

Comments

Leave a reply