Viteza excesivă şi pietonii indisciplinaţi provoacă cele mai multe accidente

Viteza excesivă şi pietonii indisciplinaţi provoacă cele mai multe accidente

taxi_politieDupă viteza excesivă, traversarea neregulamentară a fost, în 2013, a doua cauză a producerii accidentelor rutiere în Caraş-Severin, potrivit unui bilanţ prezentat de poliţiştii rutieri.

‘12% dintre accidentele produse pe drumurile publice din judeţ au avut drept cauză indisciplina pietonală. Nu doar şoferii trebuie să respecte regulile de circulaţie, ci şi pietonii! O regulă pe care, din pacate, aceştia din urmă o ignoră cu bună ştiinţă, deşi inconştienţa lor îi transformă, de cele mai multe ori, în victime sigure’, afirmă Decebal Davidoiu, şeful Poliţiei Rutiere Caraş-Severin.

Acest lucru îl indică şi bilanţul negru al evenimentelor rutiere provocate de pietonii care circulă după propriile reguli, în Caraş-Severin, şi anume, 42 de accidente, soldate cu şase morţi şi 38 de răniţi, potrivit cms. şef Decebal Davidoiu.

Aproape 2.500 de pietoni au fost amendaţi la nivelul judeţului, anul trecut, pentru că au ocolit trecerile marcate sau cele semaforizate. Amenzile pentru traversarea neregulamentară sunt între 180 şi 270 lei. AGERPRES /

CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )