Arhivă

Consiliul Județean Caraș-Severin pregăteşte înfiinţarea unei unităţi SMURD pe Aeroportul Caransebeş

Explozie bloc garsoniere al gugu resita elicopter smurd subprefec inspectie (21)Pe Aeroportul Caransebeş va funcţiona, în curând, o unitate militară de tip SMURD ce va fi creată cu ajutorul Ministerului de Interne, consilierii judeţeni din Caraş-Severin aprobând joi, în şedinţă ordinară, transferul administrativ al hangarului şi altor anexe necesare.

‘Este cel de-al doilea pas, pentru că, în ultima şedinţă a Consiliului Judeţean Caraş-Severin s-a dat acordul de principiu. Acum, la cel de-al doilea pas, primim din partea municipalităţii din Caransebeş, prin implicarea primarului Marcel Vela, un hangar, grupul alimentar şi alte anexe administrative, cu terenul aferent, pe care municipalitatea le deţine la aeroport, pentru a putea să le dăm în folosinţa Ministerului de Interne’, a explicat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Ionesie Ghiorghioni.

De asemenea, mai este vorba şi de alte terenuri, aflate în prezent în concesiunea administratorului societăţii care a întreţinut, până acum, Aeroportul Caransebeş.

‘Concesionarul a făcut, până acum, o serie de investiţii, consistente, pentru a genera infrastructura Aeroportului, pentru a-l putea face funcţional, respectiv, a făcut împrejmuirea, drumurile, pista, iar noi îi mulţumim pentru că a înţeles intenţia noastră’, spune vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin.

Urmează ca Ministerul de Interne să aducă Romatsa, firma care se ocupă cu dirijarea zborurilor. Turnul existent pe Aeroportul Caransebeş este în proprietatea Consiliului Judeţean. Practic, Aeroportul din Caransebeş poate fi parţial funcţional la această oră, dar deocamdată se poate vorbi doar de elicoptere ori avioane uşoare, pentru turişti care doresc să vină pe Muntele Semenic ori Muntele Mic. AGERPRES /

Faci un comentariu sau dai un răspuns?
Related Posts