Prima Pagina / Banat / Mircea Gabel, încă eşti în inimile noastre, chiar dacă sunt 18 ani de când eşti la îngeri !

Mircea Gabel, încă eşti în inimile noastre, chiar dacă sunt 18 ani de când eşti la îngeri !

Gabel 623 Iulie 1954, vine pe lume la Sibiu, Mircea.
La 14 ani, în vara lui 1968, îşi face debutul la Centrul de copii şi juniori ai echipei din localitate, CSM Sibiu, unde este legitimat.
La nici 18 ani, este transferat la echipa de seniori a oraşului Sibiu, Şoimii, unde işi face debutul. Prinde un loc de titular la echipă şi işi păstrează locul ca titular doi ani şi jumătate. În toamna lui 1974, este transferat pentru un retur, pentru campionatul 1974-1975 la Petrolul Ploieşti.
Gabel 10 la FCMÎn 1975, se produce în viaţa lui Mircea Gabel o mare schimbare. Este legitimat la prim divizionara FCM Reşiţa. Pe 24 August 1975, pe stadionul Asociaţiei Sportive Armata Târgu Mures, ASA din localitate întâlneşte pe FCM Reşiţa, pe care o învinge cu 4-0. Printre noii colegi la FCM, Mircea ii are printre colegi pe: Gheorghe Constantin, Liviu Filip, Ioan Ilieş, Ion Atodiresei, Aurică Beldeanu, Marin Bojin, Grigore Bora, Arsenie Hergane, Ioan Kiss, Ion Munteanu, Dan Ologeanu, Vasile Boţonea, Eugen Căprioru, Mircea Chivu, Gheorghe Filipescu, Ion Florea, Constantin Grigore, Marcel Pigulea, Alexandru Puşcaş, Dumitru Tănase, Gavril Uţiu. După şase ani de succes în Valea Domanului, în vara lui 1981, se reântoarce acasă la Sibiu, la Şoimii IPA. După alţi patru ani petrecuţi acasă, pleacă din nou pe meleagurile prahovene, la Metalul Plopeni. Mihai Mocanu şi Gheorghe Gruber, antrenorii plopenarilor din acea perioadă au avut la dispoziţie urmatorul lot: Ion Haralambie, Daniel Săulea, Dumitru Mihalcea, Mircea Gabel, George Negoescu, Gabriel Marcu, Cornel ,,Coco” Sava, Valeriu-Daniel Popa, Sorin-Gheorghe Mihalache, Marcel Patraşcu, Marius-Cătălin Voicilă, Tiberiu-Corneliu Argăseală, Ion Toma, Marian Radu, Silviu Crîngaşu, Nicolae Pană, Viorel Radu, Marian Mihalache, Stelian Cişmaru, Florin Stăncioiu, Ion Istrătescu, Dumitru Constantin, Nicolae Radu, Bujorel Mocanu, Constantin ,,Tică” Moldoveanu. Se remarcă la Plopeni ca un jucător cerebral, jucător care-şi pune in evidenţă colegii de echipă prin pase lungi şi precise. În Divizia A a susţinut un numar de 90 partide, iar in eşalonul secund, în Divizia B, 250 de partide. În Divizia A a marcat 21 de goluri, în timp ce în Divizia B a marcat 47 goluri. În vara lui 1987 se transferă la Petrolul Băicoi, iar din 1990 îl întâlnim la nou înfiinţata Metalul din Băicoi, unde îşi face debutul ca antrenor-jucător.
Pe 5 ianuarie 1996, ne părăseşte prematur, când ar mai fi putut face multe în viaţa dar şi în fotbal.
La 18 ani de la trecerea lui în nefiinţa, iubitorii de fotbal roş-negrii nu l-au uitat.
ODIHNĂ VEŞNICĂ MIRCEA GABEL !!!
Fotografiile, sunt opererele lui Petru Fuchs căruia îi mulţumesc !

Dan-Alioşa Ulici

About dan aliosa

2 comments

Lasă un răspuns