Home / Banat / Primul portal turistic al regiunii Banat

Primul portal turistic al regiunii Banat

ADR-Vest

Asociația Tehimpuls – al cărui membru fondator este Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest) – colaborează cu Agenția pentru Dezvoltare Socio-Economică Banat din Zrenjanin (Serbia) în vederea realizării unui portal turistic care să cuprindă întreaga ofertă turistică a regiunii Banat (Banatul românesc și Banatul sârbesc) – www.banatour.eu. Portalul va fi realizat în cadrul proiectului „Regenerarea turismului transfrontalier prin servicii inovative pentru beneficiul comunităților locale“ finanțat prin Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Republica Serbia. Asociația Tehimpuls este lider în cadrul acestui proiect iar Agenția pentru Dezvoltare Socio-Economică Banat din Zrenjanin (Serbia) îndeplinește rolul de partener în cadrul proiectului.

Portalul www.banatour.eu își propune să revigoreze turismul din Banat prin prezentarea tuturor informațiilor utile unui vizitator al regiunii într-o formă inovativă. Astfel, portalul va fi trilingv (română, sârbă și engleză) și va conține o hartă interactivă a regiunii pe care utilizatorii o vor putea interoga pentru obținerea de informații suplimentare, fotografii dinamice, va integra sisteme pentru achiziția de bilete la diverse evenimente și realizarea de rezervări pentru cazare la pensiuni și hoteluri din regiune. Portalul va conține și un calendar cu evenimente din regiunea Banat și informații despre acestea, o aplicație-suport pentru planificarea unei călătorii în regiune (Trip Planner) și informații transmise în timp real despre vreme. De asemenea, va fi creată o aplicație specială care să permită accesarea informațiilor de pe pagina web pe telefoanele mobile inteligente.

Pentru asigurarea actualizării informațiilor conținute de portal și pentru prezentarea mai multor perspective, va fi creată o secțiune dedicată membrilor care va permite înregistrarea celor interesați să editeze și să posteze informații în vederea promovării produselor și serviciilor turistice din Banat. Forumul din cadrul portalului www.banatour.eu se va adresa tuturor celor care vor vizita portalul și care sunt interesați de serviciile de turism din regiunea Banat.

Proiectul „Regenerarea turismului transfrontalier prin servicii inovative pentru beneficiul comunităților locale“ în cadrul căruia se finanțează postalul www.banatour.eu are o valoare de aproximativ 334.000 euro dintre care finanțarea nerambursabilă este de aproximativ 316.500 euro. Proiectul se va desfășura pe parcursul a 18 luni urmând a se încheia în luna aprilie a anului 2014. Pe lângă crearea portalului, proiectul vizează înființarea și dezvoltarea unei organizații care să asigure promovarea turismului transfrontalier și susținerea administrațiilor locale în procesul de creare a unui brand turistic regional, ne-a informat Oana MINESCU, Specialist Relatii Publice din cadrul Directia Resurse Umane si Comunicare al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Vest.

                                                                                                                                                                                                                  

About Claudia Ciortuz.

Check Also

Transport-surpriză la Nădlac. Migranţi, în loc de piese auto!

Douăzeci şi cinci de cetăţeni din Siria şi Palestina care încercau să treacă ilegal frontiera …

One comment

Lasă un răspuns