,,Am auzit ca vine si Cristi, ce tare frate sa vina, dar doar daca nu-i trecut pe foaie in lotul largit al celor de la Inter Milano” , e zvonul care-a pus pe jar iubitorii de copii si fotbal din Caras-Severin.

O sambata dePicture 052 la jumatatea lui Decembrie, incarcata de emotii pentru cei care nu l-au uitat pe Mircea Chivu, si cu bucurie mare o spun, n-au fost putini. Ma refer aici la fosti colegi de echipa de la FCM Resita, ma refer aici la fosti jucatori ai antrenorului Mircea Chivu, fac referire la iubitorii de fotbal in general care fie l-au cunoscut pe nea Mircea din presa acelor vremuri sau pur si simplu din om in om,de la om la om.
Sambata 14, incepand cu orele 9:30 aproximativ, au inceput sa apara copiii, parintii, arbitrii, oficiali sau mai putin oficiali, sau pur si simplu iubitori. Se stia ca incepand cu orele 10:30 o sa reanceapa Memorialul ,,Mircea Chivu”, intrerupt cu trei ani in urma.
Memorialul ,,Mircea Chivu” la fotbal in sala pentru copii de 7-8 anisori, la initiativa lui Cristian Bercsenyi si-a Comitetului de parinti ai grupei 2005-2006 si chiar a unei echipe cu copii nascuti in 2008 si 2009, cu sprijinul Consiliului Judetean Caras-Severin, al Clubului Sportiv Muncitoresc Scolar Resita si nu in ultimul rand al doamnei Mariana Chivu.
Cele sase echipe inscrise in turneu, s-au aliniat frumos la centrul terenului in coloane, coordonate de inimosi antrenori si-au inceput odata cu galeria Guardia Rosso-Nera 1996 si a celor prezenti in tribunele Salii Polivalente din Resita, sa aplaude la aparitia doamnei Mariana Chivu, sotia regretatului Mircea Chivu, vadit emotionata, cu lacrimi in colturile ochilor.
O scurta prezentare a vietii si performantelor ca sportiv si antrenor a lui Mircea Chivu, a fost facuta de Florin Stiube, oficial din partea Asociatiei Judetene de Fotbal Caras-Severin. A rostit un scurt discurs si doamna Mariana Chivu profund emotionata si bucuroasa in acelasi timp ca la Resita, Mircea Chivu e inca pe buzele multora. Un alt moment impresionant s-a petrecut la centrul terenului. Dupa discursul doamnei Mariana Chivu, unul dintre capitanii de la CSM Scolar Resita, Ianis Doana, il cauta cu privirea pe Cristian Alexandru Bercsenyi, antrenorul lor care a inteles perfect intentiile copiilor si printr-o scurta plecaciune din ochi, da OK-ul, moment in care Ianis si colegii lui rup ordonat randurile si aplaudand cu manutele peste cap, asa cum fac marii fotbalisti, se indreapta catre micuta galerie Guardia Rosso-Nera, care nu se lasa mai prejos si scandeaza CSM Resita.
Mariana Chivu si cel mai tanar participant la memorial, dau lovitura de inceput a Memorialului, in aplauzele tuturor celor prezenti, fie spectatori, fie ei jucatori sau antrenori prezenti in sala.
Iata loturile celor sase echipe inscrise in concurs:

Picture 900CSM Scolar Resita I : 12-Rosu Loris, 3-Jula Radu, 4-Gherghe Silvian, 5-Bicioi Darius, 8-Ivascu Mario, 9-Dascalu Ionut, 10-Lazarescu Alexandru, 11-Chiratc Mario, 24-Nitulescu Paul, 27-Dancea David, 33-Ursu Abel.

CSM Scolar Resita II : 33-Albu Alex, 99-Traia Mihai, 2-Norris Dobre, 6-Jorz Denis, 7-Doana Ianis, 13-Anuta Dario, 19-Chira Robert, 20-Cristea Denis, 25-Bala Laurentiu, 26-Ionica Raul, 39-Bala Mario, 88-Lazarescu Norbert.

Micii Campioni LD&DM : 1-Matei Raul, 2-Daneliuc Cosmin Adrian, 3-Lazar Robert Alexandru, 4-Lovin Yanis Gabriele, 5-Fekete Denis Raul,
6-Halalau Robert Mihai, 7-Gagea Alexandru Yanis, 8-Orbulescu Albert Petru, 9-Podina Marcus Antonio, 10-Cozma Rares Eduard,
18-Negovan Mihai Luca.

CS Muncitorul Resita : 1-Terba Iosif, 12-Calimanescu Eduard, 2-Selejan Florin, 3-Ghera Mario, 4-Tiurbe Andrei, 5-Stefoni Edy,
6-Dogariu Orlando, 7-Vasiu Iulian, 8-Caragin Andrei, 9-Mocuta David, 10-Benczir Patrik, 11-Vatav Darko, 13-Vaipan Darius, 14-Duica Dutu, 15-Botnariuc Ianis, 21-Rus Alexandru.

CSS Caransebes: 1-Suru Alexandru, 2-Avramescu Adin, 3-Ivascu Antonio, 4-Marodi Abel, 6-Avramescu Sebastian, 7-Tutul Mirel Florian, 8-Radu Alexandru, 9-Parvanescu Andrei, 10-Benghia Rares, 11-Radulescu Fabian, 13-Albu Riccardo, 99-Banaduc Sebastian,
23-Buta Laurentiu, 27-Dragomir Vasian, 28-Vacarescu Robert.

CS Gloria Resita: 1-Varga Andrei, 3-Mihali Robert, 4-Selejan Robert, 5-Gudea Luca, 6-Boca Razvan, 7-Baclesan Goran, 12-Salariu Robert, 13-Colta Denis, 14-Filipescu Razvan, 15-Dunareanu Raul.

Cele sase echipe au fost repartizate in doua grupe, astfel ca din Grupa A, au facut parte: CSM Scolar I, CS Muncitorul Resita si Gloria Resita, iar din Grupa B, au facut parte, CSM Scolar II, Micii Campioni LD&DM, CSS Caransebes.

Rezultate Grupa A: CS Muncitorul Resita – Gloria Resita 1-4, CSM Scolar Resita I – CS Muncitorul Resita 7-1, CSM Scolar Resita ! – Gloria Resita 3-2.

Rezultate Grupa B: Micii Campioni LD&DM – CSS Caransebes 0-9, CSM Scolar Resita II – Micii Campioni LD&DM 7-0, CSM Scolar Resita II – CSS Caransebes 1-3.

In meciurile din Grupe, l-am remarcat pe decarul Lazarescu Alex de la CSM Scolar Resita I, un adevarat coordonator de joc, atacanatul cu numarul 7 de la Gloria Resita, Goran Baclesan, se pare un nou Lacatus in fotbal, pe Rosu Loris portarul de la CSM Scolar Resita I, ,,reparat” in ultimul moment de mereu tanarul Gigi Roua, prezent pe toata durata desfasurarii meciurilor la datorie, pe micutul de numai 4 ani de la Micii Campioni LD&DM, Gagea Yanis Alexandru, intervievat de colegii din presa ca un mare campion, pe Mocuta David de la CS Muncitorul Resita, pe Marodi Abel, un adevarat capitan de echipa, foarte ordonat in joc, cu un calm iesit din comun, de la CSS Caransebes, pe capitanul de la CSM Scolar Resita II, Ianis Doana, aclamat la scena deschisa de galeria Guardia Rosso-Nera, autorul celui mai rapid hat-trick probabil din istorie, 3 goluri intr-un minut si 7 secunde, surprinzandu-l pana si pe Florin Stiube care-a anuntat la microfonul salii, ,,marcheaza Ianis Doana si marcheaza Ianis Doana de alte doua ori”, si evident ca nu putea trece neoservat 88-ul de la CSM Scolar Resita II, Norby, alias Norbert Lazarescu, care, desi nascut pe 29 Februarie 2008 sustine ca are aproape 6 ani si ca-i destul de mare sa fie in vizorul celor de la Steaua.

Meciul pentru stabilirea ocupantelor locurilor V si VI, a adus fata in fata pe CS Muncitorul Resita si pe pustii de 4, 5 sau 6 ani de la Scoala de Fotbal Micii Campioni Lucian Dobre & Dorinel Munteanu. Scorul final a fost 5-0 pentru micutii de la Muncitorul Resita, dar de apreciat Fair Playul de care a dat dovada Lucian Dobre, introducandu-i in teren pe toti copiii de pe banca de rezerve, trecuti pe foaie si la finalul meciului i-a adunat pe toti in jurul lui si-au strigat in cor ,,VICTORIE”…
In prima semifinala s-au intalnit CSM Scolar Resita ! (2005) cu cei de la CSM Scolar Resita II (2006).
Un meci superb, aplaudat la scena deschisa de toti spectatorii prezenti in Sala Polivalenta din Resita, un meci intre doua echipe coordonate de acelasi inimos Cristian Bercsenyi, care-i incuraja pe rand, pe cei aflati in atac. Meciul a animat si Guardia Rosso-Nera, care de data asta a fost impartiala la adresa copiilor din ambele tabere, pe care i-au aclamat la scena deschisa. Grupa 2006 s-a impus surprinzator cu 1-0, cu un Ianis Doana in zi de gratie si pe teren dar si la replici. Leo Doana, il tot incuraja si ii dadea sfaturi, pana cand micutul Ianis i-a replicat: ,,Tati,am un antrenor,da?…”
In semifinala a-II-a s-au intalnit echipele CS Gloria Resita si cei de la CSS Caransebes,excelent coordonati din teren de capitanul Marodi Abel dar si pe portarul Suru Alex care a intervenit excelent la cateva actiuni ale micutului numar 7 de la Gloria, Goran Baclesan. Scor final intre
CS Gloria Resita – CSS Caransebes 0-6, scor care permite gugulanilor sa joace in finala mare a Memorialului ,,Mircea Chivu”.

S-a anuntat o jumatate de ora de pauza si fiecare incotro. Copiii jucau de data asta miuta, alti copii se hidratau, coada la aparatul de cafea pentru ceaiuri sau ciocolata calda. Am tras o fuga pana la barul din coltul Salii Polivalente. La o masa intr-un colt doi dintre baietii de la Guardia Rosso-Nera si, liderul lor, Marcel Gusca, un om plans, imi schiteaza un zambet amar, ,,Stau aici, ca sa pot sa-i strunesc pe manjii astia, ca am auzit ca este sau v-a fi in sala si Carol Gurgu, si la cat rau ne-a facut omul asta in ultima vreme, vreau sa arat tuturor, chiar daca prin mine curge fotbal, chiar daca stau singur aici atat de aproape dar totusi fantastic de departe de fenomen, joaca viitorii rosso-neri si mie, mi-au luat dreptul de-ai vedea si-ai incuraja, ca aceasta Guardia Rosso-Nera 1996, merita respect si chiar daca suntem in prag de sarbatori, sunt hotarat sa las legea sa hotarasca, asa cum am facut intotdeauna, si sa arat ca Marcel Gusca inainte de-a fi unic lider, este un crestin…” Lacrimile l-au podidit pe Marcel, lacrimi amare, lacrimi pe care Dumnezeu stie daca merita sa le verse sau nu, dar pot spune cu siguranta SUFLET DE ROSSO-NER suspendat pentru ca isi incuraja prea frenetic echipa… Am plecat trist de langa ei, si ma gandeam, ,,ce ti-e si cu fotbalul asta?…azi esti, maine te suspenda ca aduci cartofii din camara si iei de la strojac bani sa-ti imprumuti clubul…”

Incepe finala mica, finala care pune fata in fata, pe CSM Scolar Resita I si pe cei de la CS Gloria Resita, o glorie care la ,,Cupa 1 Decembrie” castigase trofeul. Cu un moral bun, galben-negri de la Gloria rateaza ocazie dupa ocazie si se credea ca sunt castigatori detasati, sau cel putin asta era parerea parintilor copiilor din tribune. Lucrurile n-au stat deloc asa, ros-negrii echilibrand balanta, printr-un foarte bun joc al lui Alex Lazarescu si-al lui Ursu Abel, care trimite doua trasoare consecutiv, primul, aparat de Andrei Varga, iar al doilea lovind bara din dreapta acestuia. Ocaziile se succed cu repeziciune la ambele porti, astfel incat acaparat de joc, nu iti poti da seama cand au trecut cele prime 15 minute ale reprizei, care se incheie cu un 0-0. In repriza a doua, copiii de la Gloria pun stapanire pe joc, dar rateaza sansa de-a deschide scorul prin sutul de la mare distanta al pustiului Boca Razvan, spun cei din anturajul Gloriei, un nou Mitar la echipa mare in curand. Un bun joc la mijlocul terenului il fac impreuna Alex Lazarescu si Mario Chiratc, ambii extrem de buni pasatori. Se joaca fotbal in sala de mai bine de sase ore, dar nimeni nu observa vreo oboseala la copiii echipelor aflate pe teren. Cand se credea ca vor urma cele doua reprize de prelungiri, intr-o invalmaseala din careul celor de la CS Gloria Resita, pica si mult ravnitul gol in poarta nefericitului Andrei Varga. E momentul in care micutii rosso-neri fug ca niste gloante catre Guardia Rosso-Nera…si se arunca in genunchi catre suporterii aflati si ei in delir. Incercarile palide ale lui Goran Baclesan, duc catre un 1-0 suficient pentru a urca pe treapta a-III-a a podiumului memorialului.
Dupa ce-si dau prieteneste mainile si se imbratiseaza, micutii de la CSM Scolar Resita merg catre Guardia Rosso-Nera si aplauda, fiind rasplatiti cu ,,Ole, ole, multumim Metalule” si asa cum fac veteranii cand urca pe garduri, copiii urca si ei pe balustradele din partea tribunei si-si aplauda galeria. Frumoase momente si emotionante ! Copii fericiti de-o parte si altii cu ochii inlacrimati de cealalta.
Cristian Bercsenyi a trecut un hop, mai are unul, dar cu mai mari emotii. Grupa 2005 e pe podium pe treapta a-III-a, dar oare pustii din 2006 v-or reusi inca odata surpriza? Asadar in Finala Memorialului ,,Mircea Chivu” 2013, sunt fata in fata echipele de la CSM Scolar Resita II cu Cristian Alexandru Bercsenyi pe o banca si CSS Caransebes, cu Ion Bica pe cealalta.
Meciul incepe intr-o usoara nota de dominare a oaspetilor, carora le ies aproape toate. Vedem la treaba doua formatii incredibil de ambitioase, cu un Ianis Doana alergand pe tot terenul, cu alunecari marca deja inregistrata Norris Dobre, cu contre puternice dar regulamentare ale lui Denis Jorz, cu copiii de la CSS Caransebes buni pasatori, cu un portar, Suru Alexandru de neanvins, cu un Abel Marodi, mereu cu capul sus si mingea la picior, cu un Adin Avramescu intr-o mare pofta de gol, cu un alt Avramescu, Sebastian un adevarat metronom, cu parintii copiilor din Caransebes adunati intr-o galerie, dezlantuiti la primul gol. Un gol meritat cu care se incheie primele 15 minute ale partidei.
Copiii se hidrateaza, doar Cristian Bercsenyi si probabil parintii copiilor sperau. Speranta spulberata la putin timp dupa inceperea reprizei secunde, cu un gol marcat de Avramescu Adin, moment in care la ros-negri au loc o serie de schimbari. La 0-2 intra pe teren la CSM Scolar Resita, Chira Robert ,,Cannigia”, il vedem in teren si pe Norby Lazarescu, in poarta Mihai Traia. E momentul in care se stie deznodamantul, si profesorul Ion Bica face aceleasi miscari ca si colegul antrenor de pe banca resitenilor si trimite in teren toti jucatorii care fie n-au jucat sau au facut-o mai putin. Meciul s-a terminat cu un 0-3, cu copiii de la CSS Caransebes fugind catre parintii din tribune, cu copiii de la CSM Scolar Resita I si II mergand si aplaudand galeria GRN96, galerie care a scandat minute bune ,,Suntem mandri de voi”.
Toti copiii au primit cate un tricou imprimat cu chipul celui care a fost MIRCEA CHIVU.
Diplome au primit toate cele sase echipe participante.
Au mai fost recompensati, Lovin Gabrielle Yanis, cu diploma ,,Cel mai tanar jucator”, de la Scoala de fotbal ,,Micii Campioni” Lucian Dobre & Dorinel Munteanu, Rosu Loris de la CSM Scolar Resita I, ,,Cel mai bun portar”, Avramescu Adin de la CSS Caransebes, diploma de ,,Golgeter” si Ianis Doana, CSM Scolar Resita II, ,,Cel mai tehnic jucator”, premiere facuta chiar de Leontin Doana, tatal sau, a fost premiat Florin Stiube cu diploma ,,Jurnalistul sportiv al anului 2013”. O diploma pentru Fair-Play au acordat-o organizatorii reprezentantilor de la GRN96. La festivitatea de premiere au fost prezenti jucatori ai CSM-ului de la diverse categorii de varsta, Vlad Chera de la grupa lui Petre Panescu, pe Denis Gradinaru de la grupa lui Sandu Rocco, multi fosti FCM-isti sau CSM-isti, Georgevici, Roby Benczik, Valentin Bosca, Leontin Doana, si foarte multi altii, poate prieteni, poate cunostinte, poate pur si simplu admiratori ai celui care a fost MIRCEA CHIVU.
Una peste alta, un memorial foarte reusit, organizat de inimosii parinti ai copiilor de la CSM Scolar, in frunte cu Gabriela Dancea si inimosul antrenor Cristian Bercsenyi, sprijiniti de Consiliul Judetean Caras-Severin, Primaria Resita, si nu in ultimul rand de Mariana Chivu si sub directa coordonare a Asociatiei Judetene de Fotbal Caras-Severin.
Toti cei angrenati merita felicitari, felicitari pe care le merita din plin CSS Caransebes cu profesor Ion Bica pe banca, CSM-istii de la ambele grupe antrenati de Cristian Bercsenyi, CS Gloria Resita, antrenati de Marius Totos, CS Muncitorul Resita cu Adi Carjan pe banca si Scoala de Fotbal ,,Micii Campioni” Lucian Dobre & Dorinel Munteanu, antrenor Lucian Dobre.

Au arbitrat: Ilie Ciocoi, Flavius Bitea, Adrian Loba si Ionut Szollei.
La final copiii au facut poze si s-au bucurat impreuna de inca o reusita fotbalistica.

Dan-Aliosa Ulici

Comments

Leave a reply