Prima Pagina / Caraş-Severin / Securitatea în muncă a lucrătorilor din întreprinderile mici si mijlocii

Securitatea în muncă a lucrătorilor din întreprinderile mici si mijlocii

intalnire ITM autorit locale la Caransebes (2)Pe parcursul anului 2013 Inspecţia Muncii, prin intermediul inspectoratelor teritoriale de muncă a desfăşurat acţiuni de informare si verificare în cadrul unui proiect pilot care a avut scopul de a îmbunătăţii starea de securitate în muncă a lucrătorilor din întreprinderile mici şi mijlocii.

Ca un prim pas, dupa cum ne informeaza d-na Eugenia Mihaescu,  la nivelul I.T.M. Caraş-Severin au fost selectate un număr de 12 IMM-uri din diferite domenii de activitate, acestea fiind supuse următoarelor etape:

  1. 1.      Informarea şi prezentarea proiectului angajatorilor din IMM-urile implicate

În cadrul acestei etape inspectorii de muncă au stabilit întâlniri cu angajatorii participanţi la proiect şi le-au adus la cunoştinţă informaţii cu privire la modul de desfăsurare al acţiunii.

  1. 2.      Controale de evaluare a stării de SSM (iniţială)

Etapa de evaluare a constat în verificarea iniţială a stării de sănătate în cadrul unităţilor selectate. Inspectorii de muncă din cadrul I.T.M. Caraş-Severin au întocmit acte de control şi au dispus măsuri de remediere a deficienţelor constatate.

  1. 3.      Controale de verificare măsuri dispuse

Pe parcursul derulării celei de-a treia etape inspectorii de muncă au verifica modul de realizare a măsurilor dispuse în etapa de evaluare.

4. Controale de evaluare a stării de SSM (final proiect)

În cea de-a 4 etapă inspectorii din cadrul I.T.M. Caraş-Severin au promovat aspectele pozitive evidentiate pe parcursul derulării proiectului.

Rezultatele acţiunii se prezintă astfel: – la cele 12 IMM-uri monitorizate au fost constatate iniţial un număr de 22 deficienţe pentru care au fost dispuse tot atâtea măsuri de remediere si aplicate 22 de avertismente.

Concluzia care se desprinde la final de proiect este că IMM-urile monitorizate au remediat toate deficienţele constatate iniţial şi că, în urma derulării proiectului, s-a îmbunătăţit starea de securitate şi sănătate în muncă a lucrătorilor în toate unităţile controlate.(Comunicat Presa – proiect pilot I.T.M. Caras-Severin)

 

About Claudia Ciortuz.

Lasă un răspuns