100_9765 HC Caras-Severin,,Alb-Violetul” Constantin Stefan a venit hotarat de la Timisoara sa isi i-a revansa impotriva baietilor lui Aihan Omer.
Macar au incercat. Ca nu s-a putut, asta-i alta poveste. Dar poate nu-i poveste, este o realitate ca o echipa a unui oras ca Resita reuseste sa tina piept unei echipe a Timisoarei, un oras din vest cu traditii si… traditii…
Sala Polivalenta din Resita, aproape plina, a gazduit derbyul Banatului la handbal masculin.
Cu un lot subtire din cauza accidentarilor si a altor ,,probleme”, echipa resiteana H.C.Caras-Severin, condusa de pe banca de inimosul Aihan Omer, au primit replica ,,alb-violetilor” de la Politehnica Timisoara, condusi de pe banca de Constantin Stefan, ,,vulcanicul” Constantin Stefan.
Cu un Marocico destul de nesigur in prima parte, timisorenii au pus stapanire pe inceputul de joc, si se credea ca oaspetii isi vor lua inapoi punctele pierdute in tur. Pana la jumatatea primei reprize meciul a fost destul de echilibrat, oaspetii Resitei avand parca un mic plus.
Dar, in poarta celor de la H.C. Caras-Severin veteranul ,,Paloma”- Ionescu arata de ce este inca la echipa. Cateva interventii cu adevarat salvatoare ale lui Ionescu, ii dau incredere si lui Marocico, cei doi portari ai gazdelor incurajandu-se reciproc, sprijiniti de-un public extraordinar, un public cunoscator al fenomenului. O extraordinara comunicare intre jucatori si Aihan Omer, o extraordinara sustinere a publicului si echipa gazda trece la timona.
Cei aproximativ 30 de ,,Vulturi ai Semenicului”, imping parca de la spate echipa gazda si se intra la cabine cu un 13-11, cu un gol 11 al oaspetilor marcat se pare dupa cele 30 minute regulamentare.
,,Lasa ca nu conteaza un gol pentru voi” , spune unul dintre arbitri, maestrului Aihan Omer, care zambitor i-o intoarce, ,,Macar la final sa nu ne afecteze…”
Un adevarat lider de echipa se dovedeste acest Stan, jucatorul gazdelor tragand parca dupa el echipa, jucator atat de iubit de galeria gazdelor si parca de toata sala, un adevarat liant intre echipa si galerie.
Cu un pusti de 16 ani pe banca de rezerve, Ionescu II, sigura rezerva a gazdelor, cu un Misa Rohozneanu, iar in mare forma, gazdele-si incep ascensiunea, uitand de toate problemele de lot, de faptul ca sunt restante financiare.
O repriza secunda deosebit de antrenanta, o repriza cu un handbal de clasa, ii prinde pe jucatorii lui H.C. Caras-Severin cu un Rohozneanu intr-un picior, la propriu, acesta suferind o entorsa la glezna.
In urma unui gol marcat de gazde, tanarul de 16 ani Ionescu II, vine la banca pentru schimbarea obisnuita, dar… si-asa vedem clar ca la resiteni sunt doar 5 jucatori de camp. Tanarul jucator revine pe teren si mai mult recupereaza mingea pe care-o paseaza lui Grozavescu si-asa scorul ajunge cu 8 minute inainte de final la un nesperat 23 -19. Oaspetii marcheaza rapid doua goluri si scorul devine 23-21, si mai mult decat atat, recupereaza o minge in aparare si pleaca pe un contraatac, dar in poarta resitenilor e Marocico, care are o parada de exceptie in fata lui Petkovic. Impulsionati parca si mai tare de galerie, galerie formata de data aceasta din toti spectatorii saliiPolivalente, resitenii marcheaza de trei ori, a treia reusita venind de la Rohozneanu, jucator care abia calca podeaua. Strange din dinti si schiopatand se intreapta catre banca pentru inlocuire. Plange, de durere. Dar imbratisarea venita de la Aihan Omer si aplauzele din tribune tranforma lacrimile de durere in lacrimi de bucurie.

27-22, rezultat final al derbyului Banatului, H.C.Caras-Severin – Politehnica Timisoara.
,,Si barbatii plang cateodata” spun intr-o piesa cei de la Holograf… ei bine, da, la mijlocul terenului adunati in jurul lui Aihan Omer si-al conducatorului Cristian Angyal, din respect n-am indraznit sa ma apropi prea mult de baieti dar l-am auzit pe Omer ,,MULTUMESC BAIETI”…
Pe langa acesti inimosi ,,Vulturii Semenicului”, galeria gazdelor, am zarit in tribunele salii pe Lucien Hora, multiplul nostru campion la automobilism dar si multe din componentele echipei feminine de handbal de la UNIVERSITATEA RESITA.
Inteleg acum ca la Resita sportivii fac parte dintr-o mare familie, FAMILIA SPORTULUI RESITEAN.
Baietii merg sa salute publicul, moment in care se dezlantuie ,,Vulturii Semenicului” ,,Sa vina banii,sa vina banii la baieti”… slogan pe care galeria gazdelor l-au repetat si la vestiare dar si in sala unde-a fost organizata conferinta de presa. E clar ca exista o legatura speciala intre H.C Caras-Severin si atat de inimosii ,,Vulturii Semenicului”.

H.C.Caras-Severin: Marocico, Ionescu, Saminta – Turcu 6, Rohozneanu 5, Marta 5, Grozavescu 3, Grigoras 3, Stan 3, Starikov 1, Ionescu II 1, Heimbach, Krucsai.
Antrenor – Profesor Aihan Omer

Politehnica Timisoara: Vasiliu, Stanescu – Timofte 4, Lela 4, Chikovani 2, Daninfels 1, Mrakic, Vilceanu, Ursu, Szentpeteri, Arseni, Ungureanu, Petkovic 2, Kaftin 5, Santeiu 2, Halca 2.
Antrenor Constantin Stefan.

Dan-Aliosa Ulici

Comments

Leave a reply