mandone stolojescu politie armeÎn perioada 4-6 decembrie a.c., cadrele de poliţie din Serviciul de Investigarea Fraudelor de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, au continuat acţiunile pentru a preveni, descoperi şi combate evaziunea fiscală în domeniul comerţului cu carne şi produse din care congelate, legume-fructe şi în domeniul comerţului cu obiecte ornamentale provenite din import sau din achiziţii intracomunitare.
Poliţiştii au desfăşurat 11 acţiuni, în cadrul cărora au fost verificate 16 societăţi comerciale şi 39 de persoane fizice.Aceste acţiuni au vizat identificarea şi tragerea la răspundere a persoanelor care se sustrag de la plata taxelor aferente către bugetul de stat prin desfăşurarea de operaţiuni de achiziţie intracomunitară/import fără evidenţierea activităţilor comerciale fiind aplicate 15 sancţiuni contravenţionale în valoare de 11000 lei. Au fost confiscate bunuri în valoare de 6700 lei, reprezentând obiecte ornamentale şi 205 kg de legume-fructe.

Echipele mixte din cadrul filtrelor constituite, pe raza judeţului, au oprit pentru control mijloace de transport marfă, în special cele care transportau carne şi produse din carne congelate. La controale au fost verificate documentele, atât din punctul de vedere al legislaţiei privind circulaţia pe drumurile publice, cât şi din punct de vedere al transportului de mărfuri.

În perioada 30 noiembrie – 6 decembrie a.c., poliţiştii au continuat acţiunile de prevenire şi combatere a ilegalităţilor în domeniul producerii, prelucrării, achiziţionării şi comercializării produselor cerealiere şi de panificaţie.
În perioada menţionată aproximativ 50 de lucrători din cadrul I.P.J.Caraş-Severin au efectuat 97 controale, dintre care 19 la societăţi comerciale, 21 la persoane fizice, fiind verificate şi 57 mijloace de transport.
În urma acţiunilor desfăşurate, a fost constatată o infracţiune la Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale şi au fost aplicate 17 sancţiuni contravenţionale, din care 9 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite republicată şi 8 la alte acte normative, a căror valoare a fost de aproximativ 7000 lei.
La activităţi au participat şi poliţişti de ordine publică, rutieri şi transporturi, iar în funcţie de complexitatea acţiunilor sunt implicaţi şi reprezentanţi ai Direcţiei Generală Antifraudă, Autorităţii Sanitar Veterinare şi pentru siguranţa Alimentelor sau Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, a informat in 09.12.2013,  într-un comunicat de presa, purtatorul de cuvânt Ag. pr. Ancuţa Cărbunaru,

Leave a reply