furt lemne busteniÎn seara zilei de 19 noiembrie a.c., în cadrul unei acţiuni desfăşurate de poliţişti în localitatea Mehadica pe linia combaterii tăierilor ilegale de arbori, a fost oprit pentru control un tractor încărcat cu material lemnos.

Cu ocazia verificărilor s-a constatat că autovehiculul era condus de către J.GHEORGHE, în vârstă de 56 ani, însă nu a avut documentele de însoţire a materialului lemnos.

Şoferul a fost sancţionat contravenţional, iar cantitatea de 4,4 mc de lemn a fost confiscată.

Câteva ore mai târziu, poliţiştii au identificat într-o parcare situată pe DN 67D un autocamion ce tracta o remorcă încărcată cu material lemnos. În urma verificărilor s-a constatat că lemnul a fost încărcat în zona Topenia şi urma să fie transportat la sediul unei societăţi comerciale de profil însă fără documente de provenienţă.

Cantitatea de 27,58 mc de lemn a fost reţinut, poliţiştii urmând a continua verificările pentru a stabili provenienţa lemnului şi a lua măsurile legale ce se impun.

Dosare pentru tăiere ilegală de arbori

În cursul zilei de 22 noiembrie a.c., în cadrul unei acţiuni pe linia combaterii tăierilor ilegale de arbori, poliţiştii au depistat un bărbat care tăia arbori nemarcaţi de pe raza localităţii Biniş.

Cu ocazia verificărilor s-a constatat că G.MIHAI, de 23 ani, a tăiat 3 arbori de esenţă gârniţă, cu un motoferăstrău mecanic, material lemnos ce a fost încărcat în remorca unui tractor. Cantitatea de lemn şi motoferăstrăul au fost confiscate, iar cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere şi furt de arbori.

Alţi doi bărbaţi în vârstă de 61 ani respectiv 25 ani, sunt suspectaţi că au tăiat de pe proprietatea unei femei, situată pe raza localităţii Izgar, un număr de 40 arbori nemarcaţi de diferite esenţe. Şi în acest caz a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

Leave a reply