Home / Banat / Proiect cu finanțare europeană pentru Parcul Național Porțile de Fier

Proiect cu finanțare europeană pentru Parcul Național Porțile de Fier

Bazias (6)Un proiect-pilot, în valoare de 2,5 milioane de euro, al cărui obiectiv este conservarea speciilor de păsări de interes comunitar, este implementat începând de luni în perimetrul Parcului Natural ‘Porţile de Fier’, a declarat pentru AGERPRES directorul Marian Jiplea.

Potrivit acestuia, la promovarea proiectului participă toate parcurile din Munţii Carpaţi, scopul administraţiilor lor fiind acela de a stabili fiecare minimum cinci măsuri pentru fiecare dintre cele nouă specii identificate a fi în pericol de dispariţie în sectorul Baziaş-Porţile de Fier al Dunării.

‘De asemenea, se vor întocmi 34 de hărţi cu distribuţia habitatelor şi alte patru hărţi tematice cu pseudorelieful acestei arii protejate, cu tipurile de habitate, cu distribuţia pantelor şi a amplasamentelor expoziţiilor permanente organizate. Vor mai fi executate hărţi pe care se vor poziţiona 16 trasee turistice şi patru poteci tematice de vizitare’, a precizat Marian Jiplea.

Directorul Parcului Natural ‘Porţile de Fier’ a spus că printre beneficiarii proiectului se numără şi locuitorii celor 11 unităţi administrativ-teritoriale situate în arealul celor 18 rezervaţii şi 60 de zone de protecţie integrală. AGERPRES

About admin

Check Also

ANUNȚ OPRIRE APĂ în ANINA -06.09.2021

  ANUNȚ OPRIRE APĂ în ANINA -06.09.2021– str. Poștei, Oltului, Uzinei (parțial)   În vederea eliminării …

One comment

Lasă un răspuns