Prima Pagina / Banat / Doi ingineri bănățeni au devenit cetățeni de onoare ai județului

Doi ingineri bănățeni au devenit cetățeni de onoare ai județului

DSC_7022Inginerii bănăţeni Otto-Rudolf Nowy şi Ştefan Miskovits, cunoscuţi pentru că au contribuit la fabricarea locomotivelor Diesel de la Reşiţa, au primit joi, titlul de cetăţean de onoare al judeţului Caraş Severin.

‘Am acordat aceste titluri celor două personalităţi remarcabile ale industriei româneşti de care se leagă şi asimilarea licenţei Sulzer, a licenţei ALCO, apoi construirea societăţii RENK România şi a concepţiei a ceea ce a însemnat această firmă mixtă, momente importante pentru industria reşiţeană, pentru industria românească’, a declarat preşedintele CJ Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde.

Stefan Miskovits şi-a desfăşurat activitatea timp de 32 de ani la compania UCMR, iar 14 ani la societatea mixtă Reşiţa-RENK ‘Am aflat cu mare emoţie de această onoare. Nu pot decât să mulţumesc Reşiţei şi colegilor mei. Consider că acest titlu nu îmi este adresat doar mie, personal, ci întregului colectiv cu care am lucrat. De fapt, e vorba de două colective de colegi, cei care au lucrat în proiectare la Uzina Constructoare de Maşini Reşiţa şi proiectanţii de la Renk’, a afirmat Ştefan Miskovits.

Otto-Rudolf Nowy şi-a desfăşurat activitatea, până în anul 1988, în cadrul Uzinei Constructoare de Maşini Reşiţa, începând cu funcţia de inginer proiectant şi finalizând cu cea de director tehnic al Institutului de Cercetare şi Proiectare pentru Echipamente Hidroenergetice Reşiţa. El nu a putut participa la eveniment din cauza unor motive de sănătate.

Cei doi ingineri s-au născut amândoi în 1928, la Timişoara. AGERPRES

About elena.frant

Lasă un răspuns