ceai verdePuțini dintre noi cunosc cu adevărat beneficiile ceaiului verde asupra sănătății organismului și asupra frumuseții tenului. Consumat zilnic ceaiul verde reduce senzația de foame, conferă energie și luminozitate pielii.
Cu toții ne dorim un trup sănătos și armonios, iar remediile naturale ne stau la îndemână, de aceea specialiștii ne recomandă să profităm din plin de proprietățile ceaiului verde.
Consumat după fiecare masă ajută la arderea caloriilor, fiind indicat în dietele de slăbit. Dieta cu ceai verde poate fi considerată și o dietă de detoxifiere datorită proprietaților pe care ceaiul verde le are. Detoxifierea organimsului înseamnă, de fapt, eliminarea substanțelor nocive acumulate în organism și o mai bună evoluție a funcțiilor acestuia.
Conform unor studii realizate de cercetătorii americani, persoanele care urmează dieta cu ceai verde își accelerează arderea grăsimilor de pe abdomen cu aproximativ 77% mai mult decat celelalte care nu consumă acest ceai. Pe de altă parte ceaiul verde crește imunitatea și ajută în cazuri de balonări.
Ceaiul verde este o sursă importantă de antioxidanţi şi flavonoizi. Specialiștii susțin că dintr-o ceașcă de ceai verde se pot obţine nu mai puţin de 125+mg de flavonoizi. Persoanele cu o dietă mai bogată în flavonoizi s-a dovedit a fi mult mai puţin expusă riscului de a dezvolta boli cardiace.
Antioxidanţii care se regăsesc în ceaiul verde sunt compuși naturali care se regăsesc în numeroase alimente şi băuturi, cu rol important în protejarea organismului de efectele dăunătoare ale radicalilor liberi în exces. Radicalii liberi sunt acele molecule instabile care atacă fiecare celulă a corpului uman, cauzând apariţia bolilor cronice. Aceştia provin din numeroase surse precum: poluare, fumat, stres și altele. Pentru a neutraliza radicalii liberi, organismul are nevoie de flavonoizi. Flavonoizii reprezintă acel tip de antioxidanţi cu un efect extraordinar asupra sănătăţii, prin îmbunătăţirea circulaţiei sângelui. Flavonoizii se găsesc în frunzele arbustului de ceai verde, dar şi în vinul roşu sau în cacaoa din ciocolata neagră.
L-teanina, o altă substanță care se regăsește în ceaiul verde, stimulează activitatea creierului oferind o capacitate mai bună de concentrare şi o stare de spirit extraordinară. Spre deosebire de cafeină, teaninei nu i-au fost descoperite efecte adverse. L-teanina este fabricată în sistemul de rădăcină al plantei de ceai cu scopul de a susţine producţia de flavonoizi în frunzele acesteia.
Cofeina din ceaiul verde acţionează ca stimulent uşor şi se eliberează mai încet în organism față de cea din cafea, iar acest efect lent constituie un avantaj, întrucât starea de bine, de revitalizare, pe care o induce în organism, se va prelungi cu mult faţă de cea dată de cafea, iar acest tip de cofeină ajută la purificarea organismului de toxine, stimulează circulaţia şi previne afecţiunile cardio-vasculare.
Ceaiul verde poate fi folosit cu succes și în îngrijirea tenului și asta deoarece radicalii liberi accelerează procesul de îmbătrânire. Polifenolii – adică unii din cei mai puternici antioxidanți cunoscuți și care se regăsesc în ceaiul verde – ajută la neutralizarea radicalilor liberi, astfel încât procesul de îmbătrânire ajunge să fie mult atenuat. Ceaiul verde diminuează ridurile ajutând pielea să fie mai catifelată și-i menține elasticitatea. De asemenea, protejează pielea de iritații si inflamații fară să producă efecte secundare, reacții alergice sau mâncărimi.
Ceaiul verde ajută la îmbunătăţirea tonusului psihic, creând o stare generală de bine care se va reflecta în îndeplinirea cu succes a provocărilor cotidiene.

 

 

 

 

 

 

 

Leave a reply