Tablouri fara cumparatoriPeste 30 de artişti plastici din toată ţara se află la Iaşi pentru a lua parte, până pe 18 septembrie, la cea de-a doua ediţie a Salonului de Artă Naivă ”Policarp Vacarciuc”, care se desfăşoară la Ateneul Tătăraşi.
Costel Iftinchi, redactor şef la revista ”Galeria naivă” şi organizator al Salonului de Artă Naivă ”Policarp Vacarciuc” a declarat pentru AGERPRES că deschiderea celei de a II-a ediţii a Salonului ”Policarp Vacarciuc” este o manifestare destinată în totalitate artei naive la nivel naţional.
Vernisajul expoziţiei, în cadrul căreia vor expune 36 de artişti plastici din ţară, va avea loc miercuri şi va fi prezentat de criticul de artă Aurel Istrate.
În cadrul vernisajului se va lansa albumul expoziţiei, intitulat ”Poveşti înrămate”, al cărui autor este Costel Iftinchi.
Potrivit sursei citate, această expoziţie a luat naştere sub egida revistei ”Galeria naivă”, ca o completare a simezei artei naive româneşti care este restrânsă ca număr expoziţional.
Manifestarea în sine este un prilej de expunere a creaţiilor de gen şi de recunoaştere a artiştilor ce au îmbrăţişat acest gen de artă.
”Ecourile primei manifestări au depăşit graniţele judeţului Iaşi, făcându-se auzite în toate zonele din ţară. Dovada este prezenţa pe simeza manifestării din acest an a artiştilor din diferite judeţe precum: Alba, Bacău, Brăila, Bucureşti, Caraş-Severin, Cluj, Constanţa, Galaţi, Iaşi, Maramureş, Suceava, Timişoara şi Tulcea, dornici de a expune cele mai noi creaţii ale acestui gen de artă. Albumul de faţă este de fapt un volum de basme care cuprinde poveştile înrămate ale celor 36 de artişti participanţi la această ediţie. Fiecare participant a dorit să-şi prezinte o părticică din visurile sale sau să povestească întâmplări de aici sau de dincolo de zona imaginarului, prezentându-le la un loc, formând astfel o adevărată panoplie a artei naive româneşti în adevărata sa candoare”, a precizat Costel Iftinchi. AGERPRES

Leave a reply